În perioada 26 – 27 aprilie 2014, Sun Plaza Shopping Center a organizat o serie de activităţi dedicate copiilor supradotaţi, dar şi părinţilor acestora, din dorinţa de a susţine tinerele talente ale comunităţii. Acţiunea face parte din programul de CSR al companiei pentru anul 2014 şi aduce în atenţia publicului sprijinul de care au nevoie copiii supradotaţi, dar şi vulnerabilităţile la care sunt expuşi.

Pentru a-şi descoperi şi dezvolta abilităţile şi inteligenţele multiple, copiii cu un IQ ridicat au nevoie de un program de educaţie diferenţiată. Centrul Gifted Education este prima instituţie din România dedicată exclusiv copiilor supradotaţi, ce le oferă acestora educaţie la nivelul abilităţilor lor înalte. Pentru ca aceştia să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale, au nevoie de susţinerea celor din jur, dar şi de stimulii corespunzători.

Statisticile arată că un număr alarmant dintre copiii supradotaţi îşi ascund calităţile pentru a nu fi supuşi pedepselor mediului lor social şi pentru a fi acceptaţi în colectivităţi. De foarte multe ori, în ciuda abilităţilor şi calităţilor deţinute au rezultate slabe la învăţătură, iar 50% dintre ei nu ating succesul social sau profesional la maturitate. De aceea, Sun Plaza a venit în sprijinul micilor talente cu seminarii care să le stimuleze creativitatea şi inteligenţa.

Sustine copiii supradotati

În cadrul sesiunilor dedicate părinţilor, aceştia au aflat ce înseamnă un copil supradotat şi cum pot stabili dacă propriul copil are un IQ peste medie. De asemenea, participanţii au primit informaţii despre formarea cunoştinţelor de bază şi principiile unei educaţii individualizate, de descoperire şi de stimulare a talentelor copilului. Părinţii au primit răspunsuri la întrebări specifice şi au interacţionat cu trainerii Centrului Gifted Education prezenţi la eveniment.

Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelenţă, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional. Asociaţia dispune de un model de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.

Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro şi www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.
Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza oferă peste 130 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Baumax, H&M, Zara, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zona dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată.

Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210.000 de m2 suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2,000 de locuri de parcare şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată.

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cbre.ro.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole