O data cu aparitia anticonceptionalele ca metode de evitarea unei sarcini, in mod normal au aparut si diferite mituri si supozitii privind proprietatile si caracteristicile anticonceptionalelor, unele dintre acestea fiind false altele adevarate si pentru aceasta unele din aceste mituri le vom analiza in continuare.

Mitul 1: Anticonceptionalele sunt sigure 100%.

Fals! Anticonceptionalele nu pot sa te protejeze de bolile cu transmitere sexuala, doar prezervativul te poate proteja de acestea, iar eficienta anticonceptionalelor nu este 100%, ci undeva in jurul valorii de 99,7% cu anumite variatii in functie de tipul acestora. Nici o metoda contraceptiva nu iti poate garanta siguranta 100% impotriva sarcinilor nedorite (poate doar abstinenta totala sau sterilizarea chirurgicala).

Mitul 2: In administrarea de anticonceptionalele sunt necesare pauze.

Fals! Ideea că trebuie să-i acorzi organismului tău o perioadă de „odihnă" în ceea ce priveşte administrarea pilulelor este una din cele mai greşite concepţii. Dacă ai luat pilulele regulat, fără a simţi reacţii adverse, nu trebuie să acorzi organismului tău o „pauză". Practic, organismul ia o pauză în fiecare lună când ai menstruaţie. Nici măcar această pauză nu este absolut necesară din punct de vedere medical.

Mitul 3: Daca iau anticonceptionale ma ingras.

Acesta este probabil mitul cel mai cunoscut in legatura cu anticonceptionalele, dar nu este adevarat. La unele femei se poate observa o usoara crestere in greutate, datorita retinerii de apa de catre estrogen. De exemplu, pilulele cu drospirenona (YASMIN) previn retinerea apei in organism. Fiecare organism reactioneaza in mod diferit la pastilele anticonceptionale administrate.

Mitul 4: Administrarea pilulelor contraceptive va duce la apariţia petelor şi acneei

Este adevărat că în anumite cazuri, unele anticonceptionale pot amplifica unele probleme ale tenului şi implicit a acneei, dar de obicei pilulele contraceptive au un efect pozitiv asupra tenului. Pilula cu drospirenonă conţine un nou hormon sintetic, drospirenonă, care are un "efect antiandrogenic".. Prin acest efect, drospirenona blochează acţiunea naturală a androgenului în corpul tău, de stimulare a secreţiei glandelor seboreice ce induce apariţia acneei.

Mitul 5: Se pot lua anticonceptionale impreuna cu alte medicamente.

Antibioticele, antidepresivele, etc. pot impiedica ca pilulele anticonceptionale sa-si mai faca efectul. De aceea, inainte de a incepe sa administrezi alte medicamente spune-i farmacistului ca iei anticonceptionale.

Mitul 6: Anticonceptionalele dau foarte multe efecte secundare.

Partial fals! In primele luni de administrare  de obicei 3 luni ) la majoritatea femeilor apar diverse efecte secundare dar dupa ce organsimul s-a obisnuit, efectele adverse ar trebui sa dispara, de aceea este recomandat ca anticonceptionalele sa se ia doar in urma unui consult la un medic specialist

Mitul 7: Administrarea pilulelor contraceptive duce la infertilitate

Contrar credinţei populare, nu există legătură între problemele de fertilitate şi folosirea pe termen lung a pilulelor contraceptive. Pilula contraceptiva este o metodă reversibilă de contracepţie, şi multe femei care au rămas însărcinate după ce au întrerupt administrarea pilulelor pot sustine aceasta afirmatie.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole