Pentru femeile care folosesc ca metoda de contraceptie, o metoda naturala de contraceptie bazata pe cunoasterea perioadei fertile a aparut un software care se instaleaza pe telefonul mobil si care anunta cand este cel mai probabil sa existe ovulatie si cand este in perioada fertila. Aceasta aplicatie poate fi folosita atat pentru contraceptie cat si daca se doreste o sarcina. Aceasta aplicatie Menstral pentru telefonul mobil este foarte utila, deoarece inlocuieste calendarul  pe hartie, cu un calendar direct pe telefonul mobil, pe care il ai mereu la tine si iti si calculeaza exact periaodele de fertilitate si infertilitate.  Tot ce este nevoie sa faceti este sa bifati in fiecare luna data primei zile de menstruatie.

 

Pentru a putea folosi aceasta pentru telefonul mobil este nevoie sa descarcati gratuit de pe internet de aici, aplicatia este in peste 17 limbi, dintre care si pentru limba romana. Dupa ce descarcati aceasta aplicatie pe calculator (laptop) o incarcati pe telefonul mobil folosindu-se un cablu de date, o conexiune bluetooth sau infrarosu, apoi se instaleaza din meniul telefonului.

Cu cat aplicatia are introduse datele referitoare la menstruatie pe mai multe luni, cu atat precizia lui este mai mare, putand determina lungimea minima si maxima a ciclului menstrual, cu variatiile acestuia. De asemenea programul estimeaza data urmatoarei menstruatii. Pentru o precizie cat mai buna, din prima zi de folosire, daca aveti un calendar de hartie pe care ati trecut datele din ciclurile menstruale din lunele anterioare, introduce-ti aceste date in lunile corespunzatoare din telefon.

In aplicatia MENSTRAL se pot seta mai multe date

menstral-calcul-ciclu-menstrual- Perioda luteala - este numarul de zile dintre ovulatie si prima zi a ciclului, aceasta perioada este de obicei fixa si tine in majoritatea cazurilor 14 zile, sau poate avea si 13 sau 14 zile

- Inceputul saptamanii - prima zi a saptamanii, in zona noastra este considerata luni, in alte culturi este duminica

- Durata perioadei - cat timp dureaza menstruatia, sangerarea 3. 4, 5, 6 sau 7 zile

- Scop - de aici selectezi care este scopul folosirii acestui calendar pentru a sti perioada fertilitate sau de infertilitate

Zilele de menstruatie sunt afisate cu rosu, rosu mai intens la inceputul menstruatiei si se deschide spre roz spre ultima zi de menstruatie. Cu verde sunt notate zilele fertile ale perioadei fertila, zilele in care daca aveti un contact sexual neprotejat puteti sa ramaneti insarcinata, cu cat verdele este mai intens cu atat ziua este mai fertila. Cu albastru sunt trecute zilele infertile, in acele zile sansele de a ramana insarcinata sunt infime, cu cat culoare albastra din acea zi este mai intensa cu atat acea zi este mai sigura.

Menstral poate face o predictie privind perioadele ciclului menstrual cu multe luni inainte, si are o precizie cu atat mai mare cu cat sunt inregistrate mai multe luni anterioare si cu cat ciclul femeii este mai regulat. Aceasta facilitate fiind foarte utila de exemplu cand vreti sa stabiliti data.

Menstral poate oferi diverse statistici privind ciclul menstrual, se pot introduce datele mai multor femei, fiecare avand profilul propriu, se poate expedia prin SMS cu lista perioadelor la un anumit numar de telefon, poate primi datele de la un alt numar.

Istoricul ciclului menstrual poate fi foarte util cand mergeti la medic in cazul unui ciclu menstrual foarte neregulat.

Aceasta aplicatie este compatibila cu majoritatea modelelor de telefoane moderne.

Aplicatia Menstral de calcul a ciclului menstrual este de tip freeware, putand fi descarcata gratuit de pe internet de aici, de pe site-ul  www.menstral.net

Dar daca vreti mai repede si mai simplu puteti folosi si un calculator online de perioada fertila, care calculeaza automat perioada fertila doar introducand data ultimei menstruatii si durata ciclului menstrual.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole