Steriletul este mai eficace decat pilula contraceptiva, foarte bun si pentru femeile ce au nascut cat si pentru cele care nu au avut un copil inca, are eficienta chiar si dupa un contact sexual neprotejat. Contraceptia pe baza steriletului nu este foarte populara, dar are avantajele si aceasta metoda avantajele ei.
Oricare metoda de contraceptie are o serie de avantaje si dezavantaje. Din acest motiv, inainte de a face o alegere privind metoda de contraceptie, este recomandat sa mergi la un cabinet ginecologic unde sa iti fie evaluata starea de sanatate si sa astfel poti sa alegi o metoda contraceptiva care ti se potriveste.

Inca nu ai un copil? Steriletul poate fi o alegere buna.

Chiar daca steriletul nu este foarte popular printre femeile care nu au inca un copil, asta nu inseamna ca nu este solutie de contraceptie buna si pentru ele. Din contra. Unul din avantajele steriletului este ca te scapa de administrarea de hormoni (prin pilule contraceptive), care de la varste fragede pot sa declanseze diferite dereglari hormonale cu afecte surprinzatoare in timp.

In plus, ideea ca steriletul este propice pentru infectii genitale este doar o prejudecata. S-a demonstrat prin studii ca incidenta infectiilor genitale nu este mai mare in cazul steriletului decat in cazul utilizarii pilulelor contraceptive.

Steriletul este mai eficient decat pilula contraceptiva

steriletulCazurile de sarcina nedorita sunt mult mai reduse in cazul femeilor ce folosesc steriletul fata de cele care se protejeaza cu pilule.  Acest fenomen se datoreaza in primul rand modalitatii de administrare a pilulelor, riscului de a uita sa iei pilula.

Pentru ca pilula trebuie luata zilnic, la aceeasi ora, de foarte multe ori se intampla sa fie uitata sau sa nu fie luata la timp, asa ca apare riscul unei sarcini nedorite. Insa daca folosesti un sterilet, timp de 5 ani poti sa stai linistita, iar dupa ce extragi steriletul, nu vei avea deloc probleme de fertilitate.

Steriletul este si o contraceptie de urgenta

Ai uitat sa te protejezi? La fel ca pilula de a doua zi, si steriletul poate fi o solutie! Daca mergi la medicul tau pana in 7 zile dupa contactul neprotejat si iti monteaza un sterilet, esti protejata in proportie de 99% de sarcinile nedorite. In plus, oricand poti renunta la sterilet si iti poti alege o alta metoda de contraceptie, daca acesta nu ti se potriveste.

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole