Steriletul este mai eficace decat pilula contraceptiva, foarte bun si pentru femeile ce au nascut cat si pentru cele care nu au avut un copil inca, are eficienta chiar si dupa un contact sexual neprotejat. Contraceptia pe baza steriletului nu este foarte populara, dar are avantajele si aceasta metoda avantajele ei.
Oricare metoda de contraceptie are o serie de avantaje si dezavantaje. Din acest motiv, inainte de a face o alegere privind metoda de contraceptie, este recomandat sa mergi la un cabinet ginecologic unde sa iti fie evaluata starea de sanatate si sa astfel poti sa alegi o metoda contraceptiva care ti se potriveste.

Inca nu ai un copil? Steriletul poate fi o alegere buna.

Chiar daca steriletul nu este foarte popular printre femeile care nu au inca un copil, asta nu inseamna ca nu este solutie de contraceptie buna si pentru ele. Din contra. Unul din avantajele steriletului este ca te scapa de administrarea de hormoni (prin pilule contraceptive), care de la varste fragede pot sa declanseze diferite dereglari hormonale cu afecte surprinzatoare in timp.

In plus, ideea ca steriletul este propice pentru infectii genitale este doar o prejudecata. S-a demonstrat prin studii ca incidenta infectiilor genitale nu este mai mare in cazul steriletului decat in cazul utilizarii pilulelor contraceptive.

Steriletul este mai eficient decat pilula contraceptiva

steriletulCazurile de sarcina nedorita sunt mult mai reduse in cazul femeilor ce folosesc steriletul fata de cele care se protejeaza cu pilule.  Acest fenomen se datoreaza in primul rand modalitatii de administrare a pilulelor, riscului de a uita sa iei pilula.

Pentru ca pilula trebuie luata zilnic, la aceeasi ora, de foarte multe ori se intampla sa fie uitata sau sa nu fie luata la timp, asa ca apare riscul unei sarcini nedorite. Insa daca folosesti un sterilet, timp de 5 ani poti sa stai linistita, iar dupa ce extragi steriletul, nu vei avea deloc probleme de fertilitate.

Steriletul este si o contraceptie de urgenta

Ai uitat sa te protejezi? La fel ca pilula de a doua zi, si steriletul poate fi o solutie! Daca mergi la medicul tau pana in 7 zile dupa contactul neprotejat si iti monteaza un sterilet, esti protejata in proportie de 99% de sarcinile nedorite. In plus, oricand poti renunta la sterilet si iti poti alege o alta metoda de contraceptie, daca acesta nu ti se potriveste.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole