Probabil de multe ori ti-ai pus intrebarea daca convietuirea nou-nascutului cu pisica sau cainele familiei, va constitui un risc… Destul de rar, convietuirea unui nou-nascut cu un animal domestic presupune o problema, asadar nu exista nici un motiv pentru care animalul, care se afla deja in casa, sa fie dat la o parte.

    Mai mult decat tovarasi de joaca

Convietuirea copilului cu un animal de companie nu este numai normala, ci de-a dreptul benefica.

Nu exista nimic mai linistitor pentru copii decat un pisoias care toarce langa ei. Cine vine pe lume, avand ca ʺfrateʺ un caine sau o pisica, invata sa nu-i fie frica de animale, sa le respecte si sa inteleaga ca exista si alte forme de viata.

Ba mai mult, chiar si organismul beneficiaza, deoarece viata in contact zilnic cu un animal il face pe micut mai puternic si mai protejat. Totodata, are sansa sa-si dezvolte mai repede mecanismele de aparare impotriva alergiilor.

     Bebelusul nu risca sa se imbolnaveasca

animalele de companie si copiiiIn cazul in care pisica sau catelul sunt intr-o stare buna de sanatate nu prezinta nici un risc pentru membrii familiei, deci, nici pentru bebelus.

Important e ca animalul de companie sa fie consultat periodic de catre medicul veterinar. Medicii veterinari isi dau acordul pentru o convietuire pasnica intre puii cu doua si patru labe. Daca i se face o profilaxie antiparazitara, animalul domestic nu creeaza probleme infectioase. Nici sensibilitatea la alte forme de alergie, nu este un motiv suficient de a renunta la animalul domestic.

Mai usor devii alergica la acarienii din praf, iar pe acestia e imposibil sa-i elimini total.

     Cum sa creezi sentimentul adecvat

Una din temerile raspandite la parintii celui mic e ca animalul ii poate rau. Nu se poate nega ca venirea pe lume a unui copil aduce schimbari in viata de familie si de cuplu, dar si in viata animalutelor, de asemeni. Pana acum, acestia s-au bucurat de toata atentia stapanilor, iar de acum inainte situatia va sta cu totul altfel.

Animalele pot reactiona la aparitia noului nascut avand sentimente ʺumaneʺ, ca gelozia, manifestata la inceput prin refuzul mancarii sau mici necazuri, cum ar fi zgariatul sau rosul usilor si a mobilei.

Prin urmare, parintii trebuie sa aiba grija ca sa-l fereasca pe bebelus de eventualele comportamente violente ale cainelui sau a pisicii. Apoi, sa evite in a neglija animalul de companie, caci ca si noi, acesta risca sa capete semne de anxietate sau depresie.

Pe forum exista o discutie intre mamici despre bebelusi si animalele de casa si te asteptam sa iti exprimi si tu opinia.

Articol de Iustina C.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole