Cand sa incepem sa invatam copiii mici sa mearga la toaleta? Unele semne sunt evidente, altele nu! Iata cateva indicii pentru parinti ...

Cum stiti daca copilul dumneavoastra este in sfarsit pregatit sa foloseasca toaleta? Alegerea momentul potrivit este intr-adevar asigurarea reusitei, mai ales ca aceasta etapa este de temut pentru multi parinti. Fiecare copil este unic. Astfel, deprinderea de a merge la toaleta este diferita in functie de maturitatea fiziologica, dezvoltarea motorie si capacitatea de a comunica cu copilul. Sexul copilului este, de asemenea, un criteriu important, fetitele isi controleaza sfincterele mai devreme decat baietii. Prin urmare, nu exista o varsta ideala, dar iata care sunt principalele semne care va pot ajuta sa va dati seama daca acesta este momentul potrivit pentru a incepe.

Dezvoltarea motorie si mersul la toaleta

Dezvoltarea motorie si mersul la toaleta sunt strans legate. Pentru a dobandi aceste deprinderi, copiii mici trebuie sa fie dezvoltati din punct de vedere al deprinderilor motorii. Mersul pe jos trebuie sa fie invatat si stapanit. Unul dintre semnele care confirma acest lucru consta in urcarea si coborarea scarilor fara ajutor. Copilul este capabil sa stea ghemuit si sa se ridice. Autonomia la imbracare si dezbracare este iarasi un semn ca sunteti pe drumul cel bun.

Controlul sfincterului la copiii mici si mersul la toaleta

invatam copilul la toaletaCrescand, copiii mici sunt capabili sa tina urina mai mult timp. Scutecul ramane uscat intre doua urinari, iar acest lucru se repeta de mai multe ori. Un alt semn de control al sfincterului este evident, atunci cand copilul se duce intr-un colt al camerei pentru a urina sau defeca. El incepe sa inteleaga senzatiile care apar cand trebuie sa urineze.

Limbajul copiiilor mici si mersul la toaleta

Copilul trebuie sa fie capabil sa se exprime cu ajutorul raspunsul "nu" atunci cand il duceti la toaleta, sau pentru a va cere sa "faca pipi" ... Nu este vorba de fluenta verbala ci doar de capacitatea de a comunica cu adultii. Copilul dumneavoastra este, de asemenea, in perioada de imitatie, el vrea sa "fie ca tine".

Aceste semne sunt unice la copii. Trebuie sa luati in considerare multi alti parametri. Astfel, perioada de opozitie la copiii mici, nu este momentul perfect pentru a incepe. Copilul dumneavoastra fiind in perioada lui "nu" la orice, daca ii propuneti sa mearga la toaleta puteti adauga o provocare suplimentara si, prin urmare, un conflict asigurat.

Momentul potrivit pentru formare deprinerii de a merge la toaleta este o perioada de calma si senina in care nu se prevede un eveniment perturbator la orizont, sosirea unui fratior sau o sora, o separare, o plecare pentru un timp mai mare... In cele din urma, trebuie sa fiti relaxata si cel mai important sa invatati sa va ascultati copilul.

Articol de Antoneta Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole