Un nou studiu realizat de McGill University din Montreal şi Children's Hospital din Boston privitor la copii nascuti prematur a constatat ca aproximativ un sfert dintre nou-nascutii prematur, au prezentat semne de autism în primele etape de viaţă. Rezultatele acestui studiu sunt preliminare, însă tulburatoare pentru lumea medicală, sugerând faptul că micuţii născuţi prematur întâmpină un risc extrem de crescut de a suferi de autism.

 Studiul sugerează de asemenea că autismul poate fi o consecinţă subestimată a progresului medical ce permite supravieţuirea copiilor născuţi prematur care în urmă cu câţiva ani nu ar fi putut fi ţinuţi în viaţă sau a nasterilor prin operatie cezariana inainte de termen, conform coordonatorului acestui studiu, prof. Catherine Limperopoulos.

Copii nascuti  prematur au un risc crescut de autism

 Academia Americană de Pediatrie, in urma acestor studii, a recomandat examinarea în căutarea simptomelor de autism a tuturor copiilor de până la vârsta de 2 ani. Se stie ca autismul nu poate fi vindecat, însă depistarea sa din timp poate avea un rol extrem de important pentru luarea unor masuri de recuperare si atenuare a  manifestarilor autismului care permit integrarea socială mai usoara a persoanelor care sufera de această afecţiune comportamentală şi uşurarea simptomelor acestei afecţiuni.

Deşi nu sunt cunoscute cauzele acestei afecţiuni psiho-comportamentale, experţii sunt de părere că autismul este rezultatul unei combinaţii de factori genetici şi externi. Unii chiar au susţinut că printre aceşti factori externi s-ar putea afla si vaccinurile din copilărie, consumul de alcool si fumatul mamei, furia si stresul parintilor din timpul sarcinii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole