In casa, riscurile sunt peste tot pentru copiii cu varste intre 0 - 6 ani. Un mic curs de prevenire pentru fiecare camera a casei.

Pana la varsta de 6 ani, copilul nu este capabil sa masoare riscurile care il pandesc. La fiecare etapa a dezvoltarii sale exista riscuri specifice. Din acest motiv, este esential sa se monitorizeze fiecare camera a casei.

Atentie la bucatarie

Exista doua riscuri majore in bucatarie. In primul rand, riscul de sufocare. Va rugam sa nu lasati niciodata pungi de plastic la indemana copiilor. Al doilea risc este cel de otravire. Produsele de curatare si intretinere casnica trebuie sa fie ridicate sau intr-un dulap incuiat.

La ora mesei, scaunul inalt poate fi, de asemenea, un pericol. Acesta trebuie sa fie intotdeauna "conform cu cerintele de siguranta". Asigurati-va de fiecare daca ca cel mic este prins cu toate curelele de siguranta, respectiv la maini si la picioare.

De asemenea, fiti atenta cu aparatele electrocasnice, precum si cu lichidele calde si mancarea fierbinte. Nu lasati nimic in raza de actiune a copilului. Niciodata nu lasati farfuria pe marginea mesei sau coada tigaii in afara agazului. In ceea ce priveste biberonul, nu folositi cuptorul cu microunde si gustati laptele intotdeauna inainte de a da-l la copilul.

Baia

protejeaza copilulDesi baia este un loc relaxant, niciodata nu trebuie sa va reduceti vigilenta. Verificati intotdeauna temperatura apei de baie, 37 °.

In plus, un copil de cateva luni se poate ineca in 20 de cm de apa in cateva minute si fara zgomot. Chiar daca folositi dispozitive, cum ar fi scaunul de baie, nu va lasati niciodata copilul singur. Nici un produs nu garanteaza siguranta copiilor mici. Puneti totul pe mana (prosop, sapun ...).

Acelasi lucru si pentrui masa de schimbat. Nu lasati nici o secunda copilul nesupravegheat. Riscul de a cadea este foarte mare. Inainte de a incepe sa il schimbati asigurati-va ca aveti totul la indemana.

Dulapul cu medicamente prezinta, de asemenea, multe pericole. Va rugam sa va asigurati ca este la inaltime si incuiat. Nu prezintati niciodata un medicament ca pe o bomboana.

La etaj, pericolul pandeste si mai mult. Incepand cu scarile.

Scara si dormitorul

De partea de sus si de jos a scarilor, instalati bariere de siguranta marcate cu mentiunea "indeplineste cerintele de securitate." Nu lasati niciodata copilul singur sa urce sau sa coboare scarile in cazul in care nu se poate tine de balustrada.

In pat, micutul tau trebuie sa doarma pe spate, si nu pe burta. Indepartati orice perna, patura sau animale de plus. Imbracati copilul intr-o simpla pijama sau bagati-l intr-un sac de dormit.

Salteaua, trebuie sa fie si ea marcate "in conformitate cu cerintele de siguranta." Asigurati-va ca nu poate scoate umplutura din saltea sau, eventual daca ii lasati o pernuta, sa nu poata sa scoata din aceasta material cu care sa se sufoce.

In cele din urma, asigurati-va ca nici un animal nu poate intra in camera peste noapte.

Ferestre, prize si aparate electrice

Ferestrele sunt adesea surse de caderi fatale. Nu lasati niciodata copilul nesupravegheat intr-o camera, cu o fereastra deschisa sau cu balcon. Nu asezati niciodata mobilier sub fereastra.

Invatati copilul sa nu atinga prizele electrice. Instalati, de asemenea, capace de protectie. Le gasiti in supermarket separat sau impreuna cu alte elemente de siguranta pentru colturi, dulapuri, sertare.

Deconectati, de asemenea, toate aparatele electrice dupa utilizare pentru a preveni pericolul de electrocutare.

Casa, din pacate, nu este singurul loc care este plin de pericole pentru copii.

Gradina: jocuri, animale de companie si piscina

Nu lasati niciodata copilul sa se joace singur, nesupravegheat. S-ar putea strangula sau rani cu jucariile.

Cei mici nu ar trebui lasati singuri cu un animal de companie. Riscul de a fi muscati, nu sunt de trecute cu vederea. De asemenea, explicati copilul dumneavoastra ca toate animalele pot avea reactii periculoase.

In cele din urma, piscina la fel ca si baia, aceeasi lupta. Nicidata nesupravegheat. Aminti-va, un copil poate ineca in 20 de centimetri de apa.

Fara sa va sufocati copilul cu grija dumneavoastra, preveniti orice risc de pericol. Niciodata nesupravegheat si echipamente, mereu "conform cerintelor de securitate."

Articol de Antoneta Barbu

 

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole