A fi mamă este dorința oricărei femei, este un sens major al vieții ei. Acest vis de a avea copii este specific feminin și poate deveni uneori neînțeles de bărbați, că ar fi atât de important. Când ai un copil este obligatoriu să-ți umpli și casa de jucării. Copiii au nevoie să se joace cu jucării pentru a învăța ce este viața și relațiile umane, ei trăiesc cu ajutorul jucăriilor numeroase experiențe, pătrund în universul poveștilor, aleargă, sar, își dezvoltă imaginația și corpul, se pot adapta cu ușurință la lumea înconjurătoare.

Cel mai frumos moment pentru copii este deschiderea cadourilor de sub bradul de Crăciun, care sunt aduse de moșul cel bun, care intră în casă pe horn și mănâncă prăjituri. Așteptarea lui Moș Crăciun este o bucurie pentru cei mici, ei trăiesc cu emoție magia darului primit sub brad. Pentru a avea un brad care poate fi folosit în fiecare an și care nu se va demoda niciodată este bine ca părinții să cumpere un model de brad artificial verde, clasic, care este foarte apropiat ca aspect de cel natural.

Pentru un plus de rafinament și stil este recomandat un brad artificial alb, care amintește de bradul de pe culmile montane, acoperit de zăpadă. Un astfel de brad cu ace albe poate fi transformat cu ușurință într-un adevărat spectacol pentru copii, într-un brad cu ornamente și jucării de pluș Disney: cu reni, prințese, animale din desene animate, săniuțe, globuri pictate cu personaje din povești, etc.

Dacă am ține cont de originile religioase ale acestei Sărbători de Crăciun, de Nașterea Mântuitorului, am putea alege drept cadouri steluțele, îngerașii din materiale deosebite, care amintesc de darurile aduse de cei trei magi.

Mos Craciun seara

O jucărie sub formă de înger este la fel de frumoasă ca și un personaj dintr-o poveste de Crăciun: un elf, un Moș Crăciun din pluș, un ren, etc. Astfel de jucării pot fi oferite drept cadou, sau pot fi considerate ornamente potrivite pentru a decora casa, la fel cum și ciorapii tradiționali roșii cu margine albă nu trebuie să lipsească, ei se atârnă în camera de zi unde se va afla bradul, dar și în alte camere.

Copiii trebuie să facă sport pentru a se dezvolta frumos, de aceea ei pot primi cadouri utile și care sigur îi vor face să fie și fericiți: o pereche de patine cu rotile, o pereche de schiuri, o săniuță, o mașinuță cu telecomandă, o bicicletă, o minge de volei, de fotbal sau de handbal și altele. Astfel de cadouri sunt potrivite pentru copiii care au vârsta de cel puțin 6 ani și sunt interesați de sport. Ei vor aprecia o nouă minge deși au una deja, sau o pereche de rachete de tenis ori alte lucruri de acest fel. Tricicleta este un cadou frumos pentru un copil de 3 ani.

Dacă nu au cu cine să se joace, cel mai frumos cadou pentru copii va fi un animal de companie – un cățeluș sau o pisicuță – care le va ține tot timpul companie. Având în vedere că este sezonul rece, se pot cumpăra pentru copii și lucruri indispensabile: mănuși, fulare, pulovere care au un colorit frumos și eventual imagini brodate sau imprimate care reprezintă chipul unui personaj din filme sau povești.

Copiii care adoră jocurile pe calculator, vor fi fericiți să primească un astfel de cadou, sau un telefon nou, ori alt tip de gadget de care au auzit. Alte cadouri pentru copii sunt vacanțele la munte sau în parcurile de distracție cu jocuri pentru ei, unde se pot distra, relaxa și își pot face prieteni noi, de vârsta lor.

Pentru copii Crăciunul este cea mai frumoasă Sărbătoare din an deoarece ei o percep ca pe un basm. Atunci ei primesc cele mai frumoase cadouri, iar unii cred că se întâmplă și miracole. Seara de Crăciun este momentul ca ei să primească surprize de la părinți, cadouri frumos ambalate cu tot felul de jucării: mașinuțe, păpuși care vorbesc, cântă sau care fac anumite mișcări, ursuleți de pluș, instrumente muzicale, cărți de povești, etc.

Astfel de cadouri trebuie să fie frumos ambalate astfel încât să creeze acel sentiment de magie și să fie o atracție pentru copii când le văd așezate sub bradul de Crăciun. Indiferent de vârstă, un copil va aprecia întotdeauna dulciurile: bomboane de ciocolata în formă de animale, sau care seamănă cu imaginea lui Moș Crăciun, care au forme de elfi, dar și fursecurile deosebite ce au chipul unor personaje din desene animate ori din povești (ursuleți, brăduți, pinguini, reni, elfi, steluțe, fulgi de nea, năsturei, etc.).

În seara de Crăciun se spun povești despre Moș Crăciun. Pentru cei mici bătrânul cu barbă albă este un personaj care merge cu sania trasă de reni, este un om bun, vesel, blând și generos. Ei află că Moș Crăciun are un atelier în care face jucării și în care pregătește cadourile despre care a aflat din scrisorile primite de la copii.

Copiii au nevoie de astfel de povești, de un pic de ficțiune pentru a trăi magia copilăriei. În timp ei vor realiza că Moșul cu barbă albă este doar un personaj de poveste și își vor aminti de momentele fericite pe care le-au trăit cu emoție atunci când erau mici. Până la urmă unde e farmecul Sărbătorii fără cadourile de la Moș Crăciun?

Alte surprize pe care copilul le primește de la părinți sunt plimbările cu săniuța pe zăpadă, bătaia cu bulgări de zăpadă în parc, vizionarea unor filme de Crăciun, diversitatea lor fiind foarte mare: Expresul polar, Elful, Cățeii lui Moș Crăciun, Fratele lui Moș Crăciun, O poveste de Crăciun, O poveste de Crăciun 2, Ho Ho Ho și altele.

Oricât am analiza toate cadourile pe care le-am putea cumpăra, cel mai frumos cadou pentru copii și adulți rămâne totuși bradul de Crăciun!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole