Pentru perioada de dupa nastere pentru a avea o recuperare mai rapida si retragerea abdomenului proaspetii mamici la forma de dinainte de sarcina este recomandat a se purta o centura postnatala (burtiera), mai ales dupa nasterea prin cezariana sau daca au avut loc anumite traumatisme sau interventii chirurgicale in zona abdominala.

Pe piata exista mai multe modele de centuri postnatale, este preferabil sa alegeti o centura din bumbac astfel incat pielea sa poata respira in voie, sa fie dintr-un material elastic sa fie reglabila (deoarece burta se reduce treptat), atentie si la sistemul de prindere, nu trebuie sa va incomodeze cand va miscati..

O centura postnatala de calitate trebuie sa protejeze partile corpului cele mai afectate si sa stranga abdomenul. Cu cat este purtata mai aproape de momentul nasterii cu atat este mai eficienta, reducand timpul necesar de refacere a muschilor abdominali, si lauza va avea un confort mai bun in timp ce se misca. 

centura postnatala janecentura abdominala postanatalaO astfel de centura este Centura Abdominala Postnatala Jane prevazuta cu sistem dublu de prindere de tip velcro (arici), din bumbac, elastica, reglabila pentru orice marime a abdomenului cu o latime de 20,5 cm si o puteti vedea in acest magazin sau aici.

O astfel de centura abdominala elastica este utila nu doar lauzelor ci si femeilor ce vor sa isi reduca dimensiunile abdomenului, sa recapete o silueta mai supla, persoanelor care au suferit diferite interventii chirugicale la nivelul abomenului, persoanelor care au musculatura abdominala slabita sau celor care au "dureri de sale" (dureri de spate la nivel lombar).

Vezi preturi la centuri postnatale pe emag.ro, strollers.ro si bebebliss.ro

Un alt model de avut in vedere este centura postanatala Baby Ono sub forma de brau medicinal si o latime de 25 cm, mai multe detalii aici sau aici aici.

centura postnatala reglabilaCentura reglabila Chicco pentru perioada Postnatala este confectionata dintr-un material respirabil, confortabil, coptusit cu bumbac si usor de reglat datorita sistemului de fixare VELCRO. Aceasta centura Chicco ajuta burtica sa revina la forma initiala dupa nastere. Se gaseste in 3 marimi: marimea L de 111 cm, marimea M de 104 cm, si marimea S de 95,5 cm din care ariciul are 5 cm. Centura postnatala reglabila Chicco o puteti  cumpara de pe MarketOnline, sau eMag.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4