Dupa nastere, alaptarea bebelusului va deveni activitatea ce iti va ocupa cel mai mult timp, dar pentru ca aceasta activitate sa fie cat mai placuta ai nevoie de un sutien special conceput pentru alaptat, care sa poata proteja sanii, si sa te ajute sa fii cat mai discreta si mai eleganta cand alaptezi.

Elemente importante la un sutien pentru alaptat?

Cand alegi un sutien de alaptat trebuie sa te uiti cu atentie la materialul din care este confectionat, cum este croit, cum este sistemul de prindere, etc. Dar, haideti sa vedem impreuna ce trebuie sa aiba un sutien de acest fel si ce nu:

  • partea sutienului care intra in contact direct cu pielea trebuie sa fie din bumbac (cca. 80%) pentru ca pielea sanilor sa respire, sa nu se irite si sa pastreze temperatura constanta, deci nu doar din dantela sau alte materiale;
  • bretelele trebuie sa fie late ca sa nu alunece si sutienul sa aiba benzi late care sa sustina greutatea sanilor;
  • sistemele de dezgolire a sanilor sa fie prinse sus, pe bretele sau sa aiba fermoare sub cupe, dar acestea sa permita sa fie deschise cu o singura mana;
  • sistemul de prindere la spate sa aiba 2-3 locasuri, permitand astfel sa prinzi sutienul pe tine cu modificarea circumferintei trunchiului;
  • cupele sa nu aiba cusaturi sau intarituri care sa puna presiune pe canalele mamare;
  • sutienul nu trebuie sa stranga si ar fi ideal sa aiba pernite sub bretele.

Vedeti mai multe modele de sutiene pentru alaptat aici sau aici.

sutien pentru alaptat din dantela

sutien pentru alaptare alb
Sutien din dantela pentru alaptat. Vezi in magazin! Sutien pentru alaptat alb de la Tigex. Vezi in magazin!
 sutien de alaptat microfibra  sutien de alaptat comod
 Sutien de alaptat (variante pe alb si negru), cupe mulate din spuma acoperite cu microfibra. Vezi in magazin  Sutien cu bretele confortabile, deschidere larga pentru alaptat. Vezi in magazin!
 sutien pentru alaptare fara arcuri  sutien alaptare alb fara arcuri
 Sutine pentru alaptare fara arcuri cu dantela roz, se desprind cupelor din partea de sus. Vezi in magazin!  Sutien alaptare fara arcuri cu dantela, perniţe pe interior pentru a asigura o susţinere perfecta. Vezi in magazin!

Cum aleg un sutien de alaptat in functie de marimea sanilor?

Este bine sa stiti ca sutienele pentru alaptat se aleg in saptamana 35-36 de sarcina pentru ca atunci sanii cresc in volum, insa nu luam sutiene fixe, ci cu 1-2 numere mai mari. Daca nu v-ati ingrasat prea tare in bust, cumparati sutiene numai cu cupa marita. Sa zicem ca, de obicei purtati 34B si la spate nu prea v-ati ingrasat, atunci alegeti un sutien 34C sau 34D.

Cea mai buna cale de a afla ce numar de sutien pentru alaptat sa va comandati este este marimea obtinuta prin masuratoare:

- masuram zona de sub sani si mai adaugam acesteia inca 12 cm pentru a obtine marimea adecvata a sutienului. Apoi masuram circumferinta peste sani si, in cazul in care aceasta corespunde cu circumferinta toracelui, avem nevoie de un sutien cupa A. Daca masuratoarea peste sani este mai mare cu pana in 3 cm decat cea a toracelui, atunci avem cupa B, iar daca e mai mare cu peste 5 cm, cupa este C.

Veti avea nevoie de 3-4 sutiene pentru ca le veti pata de scurgerile de lapte si pentru ca, pe perioada de alaptare, sanii incep sa scada in volum. Daca adaugati la cosul de cumparaturi si o pernuta speciala de alaptare, viata de mamica va fi usoara si va va permite sa nu fiti concentrata pe dureri sau aspect inestetic la finalul perioadei de alaptare.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole