Majoritatea oamenilor să gândesc că economisirea echivalează cu achiziționarea de produse ieftine, de la promoție și în cantități mari. Rezultatul unei astfel de gândiri se poate observa în fiecare zi în cantitatea de resturi menajere care se adună la tomberoanele și ghenele de gunoi. Dar, mai ales la cozile din magazine, atunci când sunt anunțate diverse promoții și reduceri la produse, în special la cele de genul “cantități XXL”, “5+1 gratis” sau “ 3 plătite = 1 gratis”.

Ceea ce înseamnă că și dacă ai face un împrumut pentru 4000 DKK (lån 4000), tot nu ai reuși să acoperi cheltuielile realizate în mod eronat de către persoanele care consideră că în acest mod fac economii. Pentru economii de câțiva bănuți sau maxim 10-15 Ron la o astfel de sesiune de cumpărături, o persoană cheltuie în realitate, până la 100 Ron. Iar ceea ce este și mai grav este legat de faptul că nivelul de satisfacție nu este atins într-un procentaj mulțumitor.

Așa că, ce-ai spune în cazul în care, deși ai plăti mai mult pentru un produs, acesta îți va oferi un grad de economisire mult mai ridicat, proporțional cu nivelul de satisfacție, pe termen lung? Crezi că este posibil acest lucru?

De ce produsele de calitate te avantajează în ceea ce privește economisirea

Ieftin înseamnă nesatisfăcător, insuficient și ineficient, din punct de vedere al economisirii pe termen lung!

Calitatea produsului influențează în mod direct nivelul de satisfacție pe termen lung și te ajută să economisești mult mai mult. Achiziționând produse ieftine, acestea compensează prețul scăzut prin calitatea inferioară a materiei prime și prin prezența în compoziție a unor compuși de origine artificială. Dacă realizăm o comparație de ofertă într-un un produs ieftin și unul scump vom realiza imediat că primul are în compoziție foarte multe ingrediente de natură chimică sau obținute prin procesare chimică, în timp ce al doilea produs se bazează pe ingredient naturale. În procesul de obținere a unui nivel cât mai ridicat de satisfacție, primul produs ne va oferi doar un minim de atingere a acestui nivel, atât în ceea ce privește intervalul de timp în care ne este asigurată satisfacția, cât și în ceea ce privește prețul.

De ce se întâmplă acest lucru? Un astfel de produs, de calitate inferioară, o să aibă nevoie de un continuator care să ofere prelungirea perioadei de satisfacție. Ceea ce înseamnă că pe lângă suma plătită, mai trebuie achiziționat încă un astfel de produs sau chiar mai multe. În timp ce produsul de calitate îți asigura acoperirea nevoii pe termen lung, prețul puțin mai mare plătit pentru acesta este compensat de perioada îndelungată de folosire.

Nu mai trebuie menționat faptul că, spre deosebire de aceste produse care sunt ineficiente din punct de vedere al asigurării calității satisfacției, articolele ieftine ne pot cauza costuri suplimentare de buget. De exemplu, un produs cosmetic de calitate inferioară poate contribui la apariția unor boli de piele, care necesită vizite la doctor. Ori un produs alimentar, care se încadrează în aceleași condiții, va avea ca rezultat o vizită la medic (așa cum s-a întâmplat în multe cazuri). Concluzia nu poate fi decât una singură: produsele de calitate sunt cele care îți oferă acces la adevărata economisire!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole