Vine etapa in care scutecul ar trebui sa raman de domeniul trecutului. Studiile spun ca este important ca cel mic sa fie pregatit fizic si psihic pentru a incepe formarea unei rutine de a merge la toaleta, de a fi constient de nevoile lui. Vor fi „accidente”, frustrari si perioada aceasta poate dura destul de mult. Asadar inarmeaza-te cu rabdare si cu cele necesare - olita, reductor de wc de la Nichiduta.ro.

Introducerea unei olite in viata copilului nu se face brusc. Aceasta poate fi oricand in preajma lui, pentru ca treptat sa accepte ideea. Unii parinti apeleaza la ideea de olita colorata pentru a fi pe placul copilului. In variante mai moderne exista cele muzicale, care starnesc curiozitatea si ar avea sanse sa stapaneasca energia celui mic pret de cateva minute cat sa foloseasca olita. Dupa ce in mod repetat o utilizeaza, incepe sa inteleaga care este rolul acesteia.

Cum faci trecerea de la olita la toaleta sau cand trebuie sa cunoasca marele tron

Nu exista o regula anume care sa dicteze nici macar timpul potrivit pentru a incepe aceste asa zise antrenamente. Copilul nu trebuie presat si ar trebui sa fie capabil sa isi controleze corpul, asta inseamna ca intervalul de timp intre urinari este de 2-3 ore. Unii aleg calea directa de a introduce toaleta in viata copilului si astfel de a evita o alta etapa de pregatire, respectiv de trecere de la de la olita la reductor pentru wc.

Solutii - singura varianta in care se poate incerca toaleta la varste timpurii se refera la nevoia de reductor. Ar fi de preferat insa si o scara sau treapta inaltatoare, pentru confort. Desigur, este un caz ideal, dar trecerea de la scutec direct la toaleta are si ea dezavantajele ei: rutina poate dura si incomoda in anumiti pasi incat copilul se scapa pe el pana cand reuseste sa ocupe locul pe toaleta. Teama de a mentine toaleta la comun este si ea adesea intalnita in randul parintilor.

copil olita

O cale de mijloc este tot olita. Aceasta poate avea forme dintre cele mai interesante si atractive si in plus poate imita in mod fidel ceea ce inseamna toaleta - include adaptor moale, capac, - modelul de olita educationala Little Mom disponibil la Nichiduta este chiar o toaleta in miniatura.

Pe principiul „arata-i si va face la fel” pentru ca cei mici sunt receptivi mai degraba la ce le arati concret si ce exemplu le dai, exista pe piata si pisoare, variante pentru antrenarea baieteilor. Modele colorate cu interior detasabil pentru intretinere si igienizare, cu fixare rapida, sunt disponibile de asemenea la Nichiduta.ro.

Personalizeaza metoda de antrenament la olita sau toaleta

Ceea ce functioneaza in cazul unui copil nu va fi la fel de bine pentru un altul. Asadar ramane la atitudinea fiecarui parinte de a alege metoda convenabila. Ar fi bine sa existe explicatii in prealabil despre ce inseamna si ce asteptari sunt de la copil. Puteti opta pentru regula jumatatii de ora, adica copilul va fi pus pe olita sau dus la toaleta cu regularitate si frecventa.

Daca celui mic ii place muzica aceasta poate fi o metoda ajutatoare - mai ales daca optati pentru o olita cu muzica. Procesul trebuie sa fie prietenos si treptat. Pentru lucruri ajutatoare, magazinul online nichiduta.ro dispune de o gama variata de produse la sectiunea igiena si ingrijire.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole