Orice parinte responsabil si nerabdator se va gandi la toate achizitiile necesare pentru nou nascut. Pregatirile sunt emotionante, insa si presarate cu tot felul de dileme. La capitolul cadita multitudinea de optiuni va da batai de cap. Forme, marimi, culori atat de variate incat pare destul de greu sa diferentiezi ce iti place sau ce iti trebuie.

Din fericire, si caditele se vand online astfel ca va fi cu mult mai usor pentru orice parinte sa isi caute variantele, sa compare preturile si sa aleaga in cele din urma o cadita, fara a pierde timp din magazin in magazin. O recomandare in acest sens este nichiduta.ro. Iata si cateva repere despre alegerea unei cadite:

Forma

Sunt preferate cele ergonomice, ce se adapteaza pentru nevoia celor mici si a parintilor implicit, insemnand acele optiuni care au un contur potrivit pentru silueta de bebelus. Este cu mult mai practica o astfel de cadita; acestea au un suport special, integrat in cadita, pentru a pozitiona copilul astfel incat sa nu intre apa in urechi sau gura. Pana cand cel mic invata sa adopte pozitia de stat in sezut o cadita cu suport este necesara.

Dotari si accesorii

O grija frecventa a parintilor este despre temperatura apei. Nu pot sti intre ce intervale sa se incadreze si astfel pentru a-si usura munca prefera sa aleaga o cadita cu senzor de temperatura. Desi nu exista o recomandare stricta ci mai degraba variabila, minima de 34 de grade si maxima de 37, teama este de a nu depasi acest prag. Iata ca senzorul cu pricina este de mare folos in acest caz.

Cadita de baie bebe cu termometru Dino 100 cm Alb 74929 0

De asemenea, sunt preferate acele cadite ce se se pot monta pe suport metalic. Este de altfel un accesoriu ce permite ca baita sa se desfasoare mai confortabil pentru adulti, fiind la inaltimea potrivita pentru a nu sta aplecati. Un astfel de suport se poate achizitiona separat tot din cadrul unui magazin de specialitate precum nichiduta.ro.

Detalii

Desi aparent o cadita nu impune neaparat atat de multe detalii, iata ca variantele moderne contrazic acest fapt. Spre exemplu va fi mai util pentru parinti sa aiba o cadita cu dop de scurgere a apei, pentru a nu manipula o greutate mare a caditei plina cu apa cand aceasta trebuie golita. De asemenea suportul cu picioruse stabile va conta in conditiile in care nu se doreste un suport metalic inalt.

Nu in cele din urma cat este de incapatoare, respectiv cat este de generoasa ca spatiu conteaza raportat la varsta celui mic. Sunt cadite ce se pot folosi inca din primele zile de viata a celui mic, sunt cadite recomandate pana la varsta de un an, altele utile incepand cu varsta de 6 luni.

Se pare ca alegerea unei cadite pentru nou nascut nu este o misiune tocmai usoara. Orice parinte isi doreste sa faca alegeri responsabile si mai ales practice, tinand cont ca el insusi va fi cel care le va folosi in interesul copilului. Pentru a avea varietate si optiuni dintre care sa se compare ce este mai potrivit nichiduta.ro este sursa complexa recomandata.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole