Smartwatch-urile nu sunt niște gadgeturi destinate exclusiv adulților. Din contră! Acum există o gamă largă de modele de smartwatch copii, inclusiv pe piața românească. Aceste accesorii inteligente răspund dorințelor și nevoilor unui public mai tânăr, cu alte preocupări. Unele includ jocuri și aplicații pentru dezvoltarea capacităților de învățare și memorare, lucru ce îți poate oferi un motiv excelent pentru a investi în aceste noi accesorii, ca părinte. În plus, aceste gadgeturi pot fi purtate în timpul activităților outdoor. Adică încurajează copii să facă mișcare.

De ce căutăm smartwatch copii?

Magazinele online au această categorie de produs și Google a început deja să-ți sugereze "smartwatch copii" la tastarea primului cuvânt. De ce și cum au ajuns aceste obiecte de interes pentru cei mici? Asta în condițiile în care, pentru noi, un smartwatch nu e un joc, ci o adevărată investiție. Ceasurile inteligente nu ar fi avut succes dacă ar fi reprezentat doar niște mofturi. Ele au apărut atât ca extensii ale smartphones, cât și pentru a ne ajuta să trăim mai sănătos.

Așa sunt și cele mai bune smartwatch-uri pentru copii, care au trackere inteligente de fitness integrate, pedometru, dar și localizare GPS. Orice părinte își dorește ca micuțul lui să rămână sănătos și activ, inclusiv în vacanță, în loc să stea zi de zi în pat jucându-se pe smartphone. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care categoria aceasta de produse, smartwatch copii, este una în creștere și de viitor. Până la urmă, orice părinte e dispus să investească într-un dispozitiv pentru sănătatea și starea de bine a celui mic.

xkids smart watch

Tu ce tip de smartwatch copii alegi?

Există o întreagă serie de caracteristici diferite pe care le poți căuta la un smartwatch pentru copii. Unele sunt doar pentru distracție, în timp ce unele cuprind jocuri și aplicații care pot ajuta la dezvoltarea anumitor capacități cognitive și de memorare. Dacă sunteți o familie activă, atunci există modele cu pedometru și aplicații de sport și fitness. Acestea te pot ajuta să-ți motivezi copiii să spună "da" activităților fizice, dar și să le urmărești rezultatele.

Însă atunci când spui "smartwatch copii", probabil că primul lucru care îți vine în minte este siguranța celui mic. Și aici modelele sunt diferite, iar unele includ un tracker GPS, cu ajutorul căruia părinții își pot monitoriza copiii pentru a se asigura că ei sunt în siguranță, permanent. Alte modele au și lanternă sau funcție SOS, funcții la fel de utile în situații periculoase. Indiferent ce cauți, lista de opțiuni este lungă și cuprinde ceva pentru toată lumea. Pentru că trăim în era digitală și copiii au tot atâta nevoie de gadgeturi inteligente ca oamenii mari. Dacă nu mai multă.

Decizia îți aparține

Foarte multe persoane consideră că doar adulții ar trebui să folosească smartphones sau alte dispozitive inteligente care au devenit deja parte din viața noastră de zi cu zi. Mai ales atunci când vine vorba de ceasuri inteligente, sunt destui care le consideră un moft. Însă adevărul este că fenomenul smartwatch a luat amploare. Marile companii oferă aceste dispozitive angajaților lor, pentru un plus de sănătate și stare de bine. Decizia nu este întâmplătoare: dispozitivele ajută la adoptarea unui stil de viață mai sănătos, lucru care înseamnă prevenția multor boli și probleme. Și mai puține concedii medicale.

Gândește-te și tu la un smartwatch pentru copilul tău, mai ales dacă vrei să îl înveți de mic să acorde atenție sănătății și activității fizice. Știm cu toții că prelegerile și certurile nu funcționează, dar un dispozitiv cool s-ar putea să fie tot ce are nevoie. Când vorbim despre smartwatch copii, nu vorbim despre mofturi, ci despre investiții. Pentru un viitor sănătos.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4