Dupa ce ai avut cateva simptome de sarcina si vizita la un medic ginecolog sau doar un simplu test de sarcina pe care au aparut cele 2 liniute, au confirmat sarcina, incepi sa iti pui mai multe intrebari despre sarcina si despre nasterea copilului. Poate prima intrebare care iti vine in minte este „Cand se va naste copilul meu?" Iar alta intrebare ar fi "Cum stiu in cate saptamani de sarcina sunt?".

Chiar daca la prima vedere raspunsul la aceste intrebare pare destul de complicat si in aparenta poate fi dat doar de un specialist, nu este chiar asa. In realitate puteti calcula si singura data cand se va naste copilul, puteti face asta repede pe internet cu un calculator sarcina, cu ajutorul carui veti afla data probabila a nasterii, data conceptiei si care este numarul saptamanii de sarcina, pentru a putea citi in sarcina pe saptamani despre evolutia sarcinii.

Daca ne referim la cele 40 saptamani de sarcina obisnuite, prima saptamana incepe cu prima zi a ultimei menstruatii. Probabil va intrebati de ce se spune ca atunci este prima saptamana de sarcina, cand totusi stiti ca conceptia nu a a avut loc? Aceasta masuratoare a sarcinii a fost stabilita ca standard la nivel mondial, datorita faptului ca pentru o femeie este mai usor sa identifice data ultimei menstruatiei decat data conceptiei.
Numarul saptamanilor care au trecut, de la ultima menstruatie, este numit „varsta menstruala".

cand se naste copilul meuDaca unul dintre ovulele dumneavoastra este fertilizat, peste doua saptamani, in perioada fertila, incepe numararea saptamanilor „varstei gestationale", adica de la de la momentul conceptiei efective a copilului.

Varsta gestationala, inseamna ca intre momentul conceptiei si data cand se va naste copilul, va trece un termen de aproximativ 38 de saptamani de sarcina, adica exact durata de timp in care are loc dezvoltarea bebelusului in uter.

Cand se va naste copilul cu „Regula lui Naegle"?

Daca nu poti folosi un calculator sarcina online poti aplica o formula simpla pentru a calcula data probabila a nasterii numita si „Regula lui Naegle". Aceasta formula se bazeaza pe faptului ca o durata unei sarcini este in medie de 280 zile de la prima zi a ultimei menstruatii (sau 266 de zile de la conceptie).

Pentru a aplica „Regula lui Naegle" si a stabili data cand se va naste copilul, adunati 7 la numarul primei zilei cand a avut loc ultima menstruatie, apoi scadeti trei luni, si adaugati un an.

De exemplu:

Daca prima zi a ultimei menstruatii este pe 10 noiembrie 2011:

1. Adaugati 7 zile la 10 = 17

2. Scadeti 3 luni din lun noiembrie (luna 11 ) = august (luna 8)

3. Adaugati un an: 2011 + 1 = 2012

Acum ati aflat si data probabila a nasterii cand se va naste copilul, 17 august 2012!

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole