Cerclajul este o interventie care se efectueaza pe colul uterin si care permite ducerea la termen a unei sarcinii care se presupune ca este cu risc. Cu toate acestea, utilitatea sa este discutata.

Ce este un cerclaj?

Cerclajul de col uterin presupune plasarea unui fir de nylon in jurul colului uterin pentru a il mentine inchis in timpul sarcinii. Acesta ajuta la prevenirea avorturilor spontane tardive (de la inceputul celui de al doilea trimestru) si nasterilor premature. Acesta este facut, in general, in cea de a 4-a luna de sarcina.

Pentru ce este destinat un cerclaj?

Cerclajul este indicat pentru femeile la care colul prezinta un "decalaj" sau o incompetenta cervicala, adica atunci cand colul uterin este prea deschis. Aceasta deschidere este foarte importanta, deoarece daca este prea mare poate provoca avort spontan sau nastere prematura. Cerclajul este recomandat in special pentru femeile care au intalnit aceste probleme la sarcini anterioare.

Cum are loc acolo cerclajul?

cerclajul de col uterinCerclajul se face pe cai naturale, adica prin vagin, nu include nici o interventie chirurgicala si este practicat sub anestezie. Medicul introduce un cordon de nailon in jurul gatului uterului, astfel incat sa nu se deschida in timpul sarcinii. Mama poate merge acasa in aceeasi seara. Trebuie avut in vedere faptul ca cerclajul nu impiedica un avort spontan sau o nastere prematura, decat daca mama are grija sa se odihneasca si sa evite o activitate fizica intensa: cerclajul in sine favorarizeaza o buna desfasurare a sarcinii, dar nu este intotdeauna suficient. Medicul va elimina cerclajur in jurul celei e a 8-a luna de sarcina, pentru a permite copilului sa treaca in timpul nasterii.

Clerajul: o tehnica dezbatuta cu privire la eficacitatea sa

Studiile au aratat ca printr-un cerclaj nu se reduce in mod obligatoriu riscul de avort spontan si nasteri premature, de unde apare si controversa despre aceasta tehnica. Ea este inca recomandata pentru femeile care au suferit avorturi spontane sau au dat nastere la copii prematuri.

Sursa: http://www.enceinte.com/article_info/1/grossesse/suivi_de_grossesse/le_cerclage.html

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole