In ultimele saptamani de sarcina poate fi foarte dificil pentru unele mame sa nu intre in panica la cea mai mica contractie. Ele se si vad in sala de nasteri.
Cu toate acestea, nasterea este iminenta si este intotdeauna insotita de aceleasi semne, de aceea este bine sa le recunoasteti, astfel incat sa nu intrati in panica si sa stiti cum sa reactionati atunci cand bebelusul se hotaraste sa vina pe lume.

Pierderea dopului gelatinos: nu intrati in panica

Atunci cand dopul gelatinos nu mai blocheaza lichidul din colul uterin, aceasta nu inseamna neaparat ca sunteti gata sa nasteti, deoarece eliminarea dopului poate aparea cu mai multe zile inainte de nastere. Deci, daca va veti pierde acest dop de mucus, fara sa vi se rupa apa sau fara sa simtiti contractii, stati linistita, momentul mult asteptat nu a inceput inca. Asteptati-va ca nasterea sa apara in doar cateva zile, si incercati sa va bucurati de ultimele clipe libere si profitati de acest interval de timp pentru a face inca o verificare a gentii pentru maternitate.

Ruperea membranelor: mergeti la maternitate!

Cand pleci la maternitate?In absenta unor contractii, pierderile apei nu inseamna neaparat ca travaliul a inceput. Cu toate acestea, este important sa va indreptati spre maternitate, in primul rand pentru ca momentul nasterii este aproape, si, de asemenea, copilul tau nu mai este protejat impotriva infectiilor, deoarece lichidul amniotic, in care a stat s-a scurs.

Cum stiti ca vi s-a rupt apa?

In timp ce unele femei pot experimenta un potop brusc, altele simt ca au pierderi regulate. Deci, daca observati scurgeri, chiar daca nu sunt abundente, dar constante, este foarte posibil sa pierdeti apa. In aceasta situatie cel mai bine este sa mergeti la maternitate, pentru a stii ce se intampla.

Contractiile regulate si intense: semn ca trebuie sa mergeti la maternitate

Contractiile care apar in timpul sarcinii sunt normale si comune. Ceea ce diferentiaza contractii care indica faptul ca travaliul a inceput, este ritmul lor si evolutia lor. Daca acestea sunt regulate, apar mai frecvent in timp ce stati intinsa si devin mai intense, atunci desigur, micutul vostru a decis ca este timpul sa se nasca!

Sursa foto: mediafax

Articol de Antoneta Barbu

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole