La cateva minute dupa ce nasti, uterul va incepe sa se contracte din nou. In general primele contractii au rolul de a separa placenta de peretele uterin.

Atunci cand medicul observa semnele de separare o sa iti ceara sa impingi din nou, de aceasta data mai usor decat la nastere, pentru a elimina si placenta.

A treia etapa cat dureaza?

In medie undeva intre cinci si zece minute

Si acum?

Ei bine, dupa nastere, uterul tau va incepe sa se contracte, ceea ce este un lucru foarte important, pentru ca in acest fel sunt blocate vasele de sange care alimentau placenta. Medicul va veni din cand in cand sa verifice fermitatea uterului si il va masa daca va considera necesar.

eliminare placentei - Etapele travaliului

Daca vrei sa alaptezi, acesta este cel mai indicat moment sa incepi sa o faci. Ce-i drept nu toti copii sunt asa de dornici sa fie alaptati inca din primele minute de viata. Insa poti incerca sa iti pui copilul cu buzelele aproape de san. Tine-ti nou nascutul lipit pielea ta si incearca sa il alaptezi. Mai mult ca sigur ca in maxim o ora de la nastere micutul va incepe sa suga.

eliminare placentaAlaptatul este bun atat pentru mama cat si pentru copil. Probabil ca stii asta, ceea ce nu stii insa este ca, la tine ca si mama, alaptarea induce producerea de oxitocina accelasi hormon care este vinovat si de contractii si care acum iti va mentine uterul ferm, si va stimula eliminarea placentei.

Dupa un timp, medicul va verifica placenta sa vada daca a iesit toata si de asemenea va verifica sa vada daca nu ai suferit nici un fel de rupturi pe perioada nasterii.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole