Metoda de educatie prenatala a parintilor Lamaze are la baza o intreaga filosofie referitoare la sarcina, nasterea, cresterea si educatia copiilor, o filozofie care a stat la baza elaborarii programei si pe care se bazeaza pregatirea si certificarea Educatorilor Prenatali Certificati Lamaze (EPCL)  

Filosofia nasterii in viziunea Lamaze

1. Nasterea este normala, naturala si sanatoasa.
2. Experienta nasterii afecteaza in mod profund femeile si familiile acestora.
3. Intelepciunea interioara a femeilor le ghideaza pe acestea de-a lungul procesului nasterii.
4. Siguranta femeilor si abilitatea lor naturala de a naste este ori diminuata, ori amplificata datorita ingrijirilor primite, personelor care asista la nastere si a locului unde are loc nasterea.
5. Femeile au dreptul sa nasca natural, eliberandu-se de rutina interventiilor medicale.
6. Nasterea poate avea loc, in siguranta, acasa, in maternitati sau in spitale.
7. Educatia copilului imputerniceste femeile in a lua decizii informate in privinta ingrijirii acordate copilului, asumandu-si responsabilitatea pentru sanatatea lui, si de asemenea le incurajeaza in a-si folosi intelepciunea lor interioara.

Filosofia sarcinii in viziunea Lamaze

Filosofia nasterii in viyiunea lamaze1. Sarcina este un eveniment de viata normal, natural.
2. Corpurile femeilor sunt concepute in mod perfect pentru a hrani si a creste fatul de-a lungul perioadei de sarcina.
3. Lunile de sarcina sunt necesare fatului pentru a se dezvolta si a creste, pentru ca corpurile mamei sa fie pregatite de nastere si pentru ca femeile sa devina mame.
4. Sarcina ofera o oportunitate mamelor si tatilor pentru a incepe sa formeze o legatura stransa pe toata durata vietii lor, cu viitorii copii.
5. Un sistem imunitar sanatos, un stil de viata sanatos, si abilitatea de a invinge stressul cotidian pentru a avea o sarcina sanatoasa, o nastere naturala si un copil sanatos.

Filosofia cresterii copilului in viziunea Lamaze

1. Cresterea corecta a copilului este vitala pentru sanatatea fizica, emotionala si spirituala ca copilului nostru, a noastra si a societatii in care traim.
2. Cresterea copilului este o munca plina de bucurie, importanta, plina de provocari si adanc satisfacatoare, meritand sa i se dea toata osteneala pe care parintii o pot oferi acestei activitati.
3. Cresterea si educatia copilului incepe inainte de nastere. Conexiunea intima intre copil si parinti trebuie respectata si protejata din momentul nasterii, de-a lungul intregii vieti.
4. Mama si tatal unui copil joaca un rol unic, de ne-inlocuit, in viata unui copil.
5. Nou-nascutii si copii se dezvolta prin interactiunea foarte puternica, constanta, cu parintii lor.
6. Cresterea copilului este o arta ce se invata; cei mai importanti profesori ne sunt parintii, familia si proprii nostri copii.
7. Cunoastintele si sprijinul primit maresc parintilor increderea in ei si abilitatea lor de a lua decizii in cunostinta de cauza, care satisfac nevoile copiilor si a lor insisi.    

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole