Aceste cursuri de pregatire prenatala sunt foarte utile gravidei si partenerului ei, informatiile dobandite in timpul cursului Lamaze ajuta la cresterea increderii femeii in capacitatea ei de a naste normal, de a alapta si de a ingriji un copil.

Cursurile de educatie prenatala pentru gravide, numite si Cursuri Lamaze, inca nu sunt suficient de cunoscute in Romania, ele au fost introduse de curand, iar primii educatori formati in Romania au fost instruiti de doamna dr .Oana Melinte Moraru.

Cursuri de pregatire pentru nastere

Majoritatea am auzit pentru prima oara de aceste Cursuri Lamaze in filmele americane, unde femeile insarcinate se duceau impreuna cu partenerul sa participe la un curs Lamaze si eventual in filme erau aratate si cateva secvente din timpul cursurilor Lamaze. Datorita a ceea ce am vazut in filme si am gasit pe site-urile din domeniu, mi-am dorit atunci cand eram insarcinata sa particip la un astfel de curs, dar la acel moment nu se organizau astfel de cursuri in Romania. Ma bucur ca aceasta situatie s-a schimbat, in Romania existand deja peste 30 de educatori certificati Lamaze, iar numarul lor este in crestere.

Cautati in orasul dumneavoastra un educator Lamaze si veti putea afla multe informatii necesare unei nasteri normale, informatii despre cum poate fi depasita sau modelata durerea din timpul travaliului, informatii despre interventiile necesare si despre cele ne-necesare, cum sa faceti fata unei cezariene, cum sa intariti relatia cu bebelusul dumneavoastra inca din prima clipa , cum sa va ajutati familia sa se adapteze armonios la noua prezenta. Pasiunea si dedicarea educatorilor Lamaze va vor ajuta sa aveti mai multa increderea in capacitatea dumneavoastra de a naste normal, sa recunoasteti si sa interpretati corect semnele propriului corp si in final sa aveti un control asupra acestuia, atat cat este posibil in timpul nasterii.

Ambianta placuta si relaxanta din timpul cursului va vor ajuta de asemenea sa comunicati intr-un mod constructiv atat pentru dumneavoastra cat si pentru toti ceilalti participanti la curs. 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole