In momentul de fata, spitalele si maternitatile au o "oferta" limitata de optiuni referitoare la tipul de nasteri, respectiv fie nastere naturala (varianta foarte dureroasa), fie prin cezariana (varianta mai putin dureroasa pe moment, dar mai periculoasa si dureri pe o perioada mai lunga). Din aceasta cauza, din ce in ce mai multe mamici aleg sa nasca folosind o metoda alternativa de aducere a micutilor pe lume (nasterea acasa, nasterea in apa, etc), insa nici un fel de tip de nastere nu pare a fi atat de revolutionara precum nasterea orgasmica.

De sute si mii de ani femeile au invatat ca singurul mod de a aduce pe lume un copil implica durere, uneori chiar multa durere. Ce-i drept, acest fapt este explicabil prin procesul fizic ce are loc, insa acum nasterea nu mai trebuie sa fie o experienta neplacuta ci dimpotriva, ea poate fi chiar extatica. Poate crezi ca este absurd sa privesti lucrurile din acest punct de vedere, mai ales ca a avea un orgasm in timpul nasterii ti se poate parea extrem de nepotrivit avand in vedere relatia dintre tine si copilul tau, insa totul pleaca de la cum alegi sa privesti lucrurile. La urma urmei, o nastere mai usoara pentru tine, inseamna mai putin stress si pentru bebelusul tau, care in felul acesta va veni mai usor pe lume.

Femeia si nasterea

La fel ca in cazul oricarui alt proces fiziologic, nasterea nu survine de capul ei ci reprezinta apogeul a 9 luni de pregatiri si evolutie, atat in cazul copilului, al carui organism se maturizeaza cu pasi repezi pentru a putea face fata vietii in mediul extrauterin cat si a mamei, al carei corp evolueaza si el, atat pentru a acomoda cat mai bine copilul cat si pentru a se pregati pentru ziua cea mare, incununarea celor 9 luni de efort: nasterea.

In mod normal, organismul mamei reactioneaza la intrarea in travaliu si secreta cantitati mai mare de prolactina, oxitocina si beta endorfine, hormoni al caror rol este de a relaxa musculatura vaginala dar si de a atenua si diminua durerile din timpul nasterii. Insa aici intervine un alt factor major: educatia.

Majoritatea femeilor afla inca din adolescenta ca aducerea pe lume a unui copil este o experienta extrem de dureroasa. Din acest motiv, efectul hormonilor este in mare parte anulat de reactia psihologica de teama si de asteptare a durerii, iar corpul resimte acest stress psihic prin aceea ca toti muschii corpului, inclusiv cei vaginali devin mai incordati decat de obicei. De altfel multi specialisti sunt de acord ca la stress-ul provocat viitoarei mame de nasterea propriu-zisa se adauga si cel psihologic cauzat de nevoia de a naste intr-un spatiu strain, inconjurata de aparate dar si de foarte multe persoane straine.

Invata sa preiei controlul

nasterea orgasmicaIdeea nu este exagerata ci dimpotriva. Tu ca si femeie ai toate motivele sa iti cunosti si intelegi corpul. Cu cat esti mai stapana pe tine cu atat iti va fi mai usor.

Primul pas este sa renunti la prejudecati si idei preconcepute. Asa cum am mai spus, multa lume considera anormala daca nu chiar imorala ideea unei nasteri insotite de orgasm, insa tu trebuie sa iei in considerare faptul ca bazele nasterii micutului tau au fost puse cu 9 luni in urma tot cu ajutorul unui orgasm, o clipa suprema, rezultat a uniunii fizice si spirituale dintre tine si partenerul tau, iar acum, cand esti pe cale sa culegi roadele acelei uniuni, nu exista nici un motiv pentru care sa nu faci acest lucru traind o experienta similara.

In continuare va trebui sa inveti sa iti controlezi trairile si emotiile ceea ce s-ar putea sa se dovedeasca mult mai greu decat suna. Insa nu uita, fara incredere in tine nu vei reusi sa ajungi la acel punct de maxima intensitate ce va marca nasterea copilului tau.

Pe de alta parte, trebuie sa stii ca nasterea orgasmica cere implicarea ambilor parteneri, motiv pentru care, pe tot parcursul sarcinii, relatia dintre tine si partenerul tau va trebui sa se adanceasca si sa se maturizeze. Va trebui sa va cunoasteti si sa va intelegeti reciproc, sa creati o armonie care sa va ajute pe amandoi sa va echilibrati. Va trebui sa discutati mereu deschis, sa va impartasiti reciproc temerile dar si sperantele si bucuriile ce va motiveaza sa mergeti mai departe.

Nu in ultimul rand, pe cat de importanta este latura ta fizica si implicit mentala, pe atat de importanta este si cea spirituala. Fa loc divinitatii in viata ta si realizeaza o legatura stransa cu aceasta. Desi in biblie scrie ca femeia va aduce pe lume copii trecand prin durerile facerii (nu spune ca trebuie sa fie dureri mari), legatura cu Dumnezeu te va intari si iti va da si mai multa incredere si putere pregatindu-te pentru momentul nasterii. Din experienta pot spune ca durerile se diminueaza considerabil daca ai legatura profunda cu Dumnezeu pe care o manifesti in momentul nasterii.

Pregateste toate lucrurile din timp

Daca in trecut nasterea era vazuta doar pe patul de spital, in ultimul deceniu au aparut tot mai multe oferte de cursuri prenatale dedicate pregatirii viitoarelor mame pentru o nastere alternativa, de cele mai multe ori in intimitatea casei.

Intr-adevar, cu exceptia cazurilor cand apar complicatii ce impun supravegherea medicala, nu exista nici un motiv serios pentru care femeile insarcinate sa fie nevoie sa paraseasca confortul si intimitatea propriei locuinte pentru a merge la spital. Insa, un minim de supraveghere este necesar iar aici intra in peisaj moasa. Aceasta are in majoritatea cazurilor pregatire medicala si curand o sa poata si la noi sa activeze si in afara spitalului asistand la nasterile la domiciliu.

In cazul in care te decizi pentru o nastere orgasmica va trebui sa iti gasesti de timpuriu o moasa care sa fie de acord cu aceasta procedura si pe care sa ajungi sa o cunosti si sa ai incredere in ea. Nu uita, vorbim aici de o experienta extrem de intima unde nu iti doresti in preajma prea multe persoane, iar cele care totusi vor trebui sa fie pentru a te asista, trebuie sa fie de incredere.

In alta ordine de idei, alege-ti modul in care vei naste. unele femei prefera sa nasca in pat in timp ce altele prefera apa. Din acest punct de vedere trebuie sa te interesezi din timp, iar daca urmezi un curs specific pentru gravide nu te rusina sa intrebi si sa afli tot ce se poate afla despre acest subiect.

Nasterea orgasmica video

Momentul cel mare

In momentul in care vei intra in travaliu va trebui sa iti gasesti pozitia optima. De cele mai multe ori, contractiile sunt mai usor resimtite daca stai fie in sezul, fie ghemuita sau in genunchi.

Acum trebuie sa te relaxezi iar partenerul tau va avea un rol cheie in a te stimula. Cheia sunt atingerile blande si mangaierile tandre. El este cel care trebuie sa iti stimuleze zonele erogene, moment in care organismul tau va secreta hormoni capabili sa iti "amorteasca" durerea, transformand-o in placere. De altfel moasele din trecut recomandau masturbarea ca un mic truc pentru a obtine un efect analgezic, intr-o vreme in care inca nu se inventasera analgezicele.

Venirea copilului pe lume va reprezenta insa momentul culminant, punctul in care, aflat in orgasm, organismul tau va reactiona relaxandu-ti intreaga musculatura si permitand copilului sau iasa mult mai usor ajutat de contractiile specifice orgasmului.

Travaliu si nasterea orgasmica

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole