Mulţi copii sunt complet învăţaţi cu toaleta pe durata zilei dar continuă să ude patul noaptea. Enurezisul nocturn apare la 20% din copiii de 5 ani şi 10% din copiii de 6 ani. După vârsta de6 ani dispariţia spontană a enurezisului nocturn apare cu o rată de 15% pe an.

Enurezisul nocturn la copilul mic şi în mica copilărie este determinat cel mai adesea de mărimea mică a vezicii urinare, incapacitatea de a recunoaşte nevoia de a urina pe durata nopţii şi relaxarea musculară în timpul somnului profund. Majoritatea părinţilor pot fi liniştiţi că urinatul în timpul nopţii se va rezolva la un moment dat de la sine şi este nevoie doar de calm.

copii desene animate TV

Dacă copilul a avut o perioadă fără a urina noaptea şi apoi regresează brusc la această etapă e necesară o evaluare mai atentă a istoricului şi un examen fizic atent. Strategii care previn micţiunile nocturne în pat include punerea copilului să urineze înainte de culcare, limitarea lichidelor administrate în cursul serii, restricţia oricărei surse de cafeină. Trezirea copilului noaptea pentru a urina este controversată.

După Valerie Kimball, Pediatric Annals; iunie 2016

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole