Interviul a aparut sub titlul: „In cabinetul meu am ucis un oras ca Smeredvo, fara sa stiu ce fac". Iata o parte din acest interviu:

 

- Dr. Stoian Adasevic, sunteti cunoscut ca un mare specialist in obstetrica ginecologie din Belgrad, dar din 1988 am inteles ca nu mai faceti avorturi, si chiar ati devenit un mare adversar al lor. Si acum pregatiti intemeierea „Asociatiei pentru protectia vietii umane si a familiei". Insa, timp de 6 ani ati efectuat aproximativ 60.000 de avorturi. Si odata chiar ati afirmat: „Am ucis un oras ca Smeredvo".

- Cred ca orasul Smeredvo are mai putini cetateni, aproximativ 45.000. Eu am ucis fara sa fiu constient de ceea ce fac! Dar am inteles ca nimeni nu are dreptul sa ucida, nici ca soldat, nici ca ginecolog, si cu atat mai putin ca „ucigas platit", care asteapta dupa colt. Am inteles in sfarsit ca este vorba de o fiinta umana ca si mine. Dupa „legea crestina" n-am dreptul sa ucid nici o fiinta umana, nascuta sau nenascuta. In viata umana exista schimbari cantitative si calitative, una dintre schimbarile calitative este inceputul vietii umane, prin unirea a doua celule, masculina si feminina (spermatozoid si ovul) intr-o singura fiinta. Cand vedem aceasta, intelegem ca din momentul fertilizarii, pana la moarte, fiinta umana in esenta este aceeasi.

- Ati incetat avorturile. Vreun fapt concret a avut influenta asupra deciziilor dumneavoastra?

- S-a intamplat cand una dintre rudele mele a venit cu logodnica lui la mine sa ii fac un avort. Cand am inceput sa fac acest avort, prima oara am scos „mana" care a cazut pe fata de masa care era plina de tinctura de iod si „mana" a inceput sa se miste deoarece un nerv a cazut in tinctura si astfel a dat comanda „mainii" sa se miste. Inainte de a-mi continua lucrul am gasit ceva pe dibuite si mi-a trecut prin minte: „Nu mi-ar placea sa fie un picior". De fapt, era un chiar un „picior". Mi-am concentrat toata atentia sa nu cada in alcool, dar in acel moment ceva s-a rasturnat si cateva instrumente au cazut cu zgomot. Am tresarit si am scapat „piciorul" care a cazut pe masa si nervul a atins alcoolul, acum si „piciorul" se misca la fel ca mana. Am continuat si am agatat din nou ceva. Era „inima" care zvacnea.
Mi-aduc aminte ca o sora de langa mine m-a intrebat daca ma simt rau. In fata mea zacea "inima" care misca, vedeam miscarile „piciorului" si „mana" care se contractau. Numai cu vreo zece minute inainte, pe ecranul ecografului vazusem totul functionand... Din acel moment m-am cutremurat si am inteles ca avortul este intr-adevar ucidere!!!

(traducere din lb. Engleza de pr. prof. Vasile Mihoc, Pro-Vita Sibiu) preluat de pre site ww.provita.ro

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole