cu 17% in Suedia in ultimii 7 ani, cu toate ca administrare „pilulei de a doua zi" se face mult mai des, în aceeasi perioada de timp, conform unor date furnizate de reteaua LifeNews.com, care citeaza cotidianul suedez Dagens Nyheter.

"Pilula de a doua zi", sau "planul B" este un tip de "contraceptie de urgenta" care se administreaza in primele ore dupa contactul sexual. Pilula contine o cantitate foarte mare de hormon, care ucide embrionul, provocand un avort timpuriu. Pilula are deci efect abortiv, denumirea de "contraceptie de urgenta" fiind complet eronata, intrucat ea se administreaza dupa momentului fecundarii.
Totusi, "pilula" este promovata ca o alternativa la avort si promovata de sustinatorii "drepturilor reproductive" pe motiv ca ar reduce numarul avorturilor chirurgicale - ceea ce, se dovedeste, este gresit. In cuprinsul acestei stiri prin "avort" ar trebui sa se inteleaga "avort chirurgical".

„Pilula" a devenit disponibila în Suedia în 2001. De atunci, vânzarile medicamentului s-au triplat in capitala Suediei si s-au dublat la nivelul intregii tari. Desi sustinatorii "Pilulei de a doua zi", ii fac reclama zgomotoasa, privind-o ca pe un panaceu pentru reducerea avorturilor, totusi, noile statistici arata 37.205 avorturi în Suedia în anul 2007, mai mult cu aprox. 17% fata de anul 2000 cand s-au inregistrat doar 30.980 avorturi. În Stockholm, au fost facute anul 2007 peste 10.250 de avorturi - ceea ce este o crestere cu un procentaj de 6.9%, în doar un an, fata de cifrele din 2006.

Cresterea numarului avorturilor, în ciuda folosirii "pilulei de a doua zi", nu reprezinta o surpriza nici in Scotia, conform aceleiasi surse. Oficialii scotieni au constatat ca numarul avorturilor a crescut in 2007 pentru al 3-lea an consecutiv, în ciuda folosirii de catre femei a "contraceptiei de urgenta". Cresterea inregistrata este de 4%, conform unui raport din partea Serviciului Britanic National de Sanatate, care a centralizat un numar de 13.703 intreruperi de sarcina in 2007, fata de 13.081 în 2006 si 12.603 in anul 2005 - deci o crestere de aproape 3,8%.

Aceste cifre sunt "recorduri" in Scotia, de cand in Marea Britanie avortul la cerere a fost legalizat în 1967. Nu numai ca promovarea agresiva a "pilulei de a doua zi" a dus la mai multe avorturi, dar a crescut si numarul femeilor care apeleaza repetat la procedura chirurgicala. Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie raporteaza ca mai mult de un sfert din femeile care au avut un avort în Scotia anul trecut, 26.3%, sau mai exact 3.600, au mai cel putin un avort anterior, conform statisticilor guvernului.

Dr. Joseph Stanford, profesor asociat în medicina de familie si preventiva la Universitatea de Medicina din Utah, a declarat pentru LifeNews.com ca, din studiile pe care le-a intreprins impreuna cu colegii sai, in Europa, China si SUA, "pilula de a doua zi" nu reduce avorturile si din cauza ca are o eficacitate mult mai scazuta decat in 89% din cazuri, asa cum pretind producatori acestora. "Noi am facut un studiu mai precis care arata ca metoda este eficienta doar in 72% din cazuri, si chiar acest procent este optimist," a indicat Stanford.

Un alt efect negativ al "pilulei de a doua zi", este faptul ca sarcinele care supravietuiesc „contraceptiei de urgenta" (peste 28%) prezinta riscul nasteri de copii cu probleme de sanatate.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole