Cercetatorii din cadrul Universitatii din Sydney, Australia, in urma unor studii, au ajuns la concluzia ca anestezia epidurala facuta la nastere pentru scaderea durerii din timpul travaliului poate influenta eficienta alaptarii la san.

 Cercetatorii au declarat ca anestezia epidurala este frecvent asociata cu probleme legate de alaptarea la san, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Ei au descoperit ca femeile care au avut anestezie epidurala la nastere au avut probleme cu alaptarea la san inca din prima saptamana de dupa nastere si au intrerupt alaptarea la san in mai putin de sase luni de la nastere comparativ cu femeile care au nascut fara acest tip de anestezie.

Anestezia epiduralaCercetatorii de la Universitatea din Sydney au inclus in studiu 1300 de gravide care au nascut in anul 1997 si au tras concluzia ca o substanta chimica utilizata in anestezia epidurala este responsabila de afectarea nou-nascutilor.

O alta observatie a echipei de cercetatori este ca femeile care au nascut fara anestezie epidurala au posibilitatea sa alapteze o perioada mai mare de timp comparativ cu cele care au beneficiat de anestezia epidurala. Femeile care au nascut cu anestezie epidurala sunt de doua ori mai predispuse la intreruperea alaptarii la san inainte de sase luni comparativ cu femeile care nu au beneficiat de anestezie.

O explicatie a dificultatii alimentarii la san se poate explica si prin faptul ca multe dintre femeile care au optat pentru anestezia epidurala au nascut prin cezariana ceea ce a ingreunat si mai mult alaptarea la san in perioada postoperatorie.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole