Desi riscurile asociate unei cezariene sunt destul de mici, totusi acest risc este de 3-7 ori mai mare in cazul nasterii prin cezariana decat in cazul nasterii vaginale normale. Operatia cezariana nu este doar mai costisitoare, dar implica si prelungirea spitalizarii, dureri mai mari pe o perioada mai lunga de timp, o sansa mai mare de infectie materna dupa nastere, riscul de a nu putea alapta in primele zile mai mare si altele.

Optiunea de nastere cezariana ar trebui rezervata cazurilor in care este cu adevarat necesara.

Si totusi ce ar trebuie sa faceti pentru a preveni o nastere prin cezariana inutila? In primul rand discutati cu medicul cu mult timp inainte despre problemele care va ingrijoreaza. Cursurile pentru gravide ce te pregatesc in vederea nasterii sunt importante, mai ales daca aceasta este prima dumneavoastra nastere, la astfel de cursuri precum cursurile lamaze, veti dobandi multe informatii foarte utile pentru travaliu, nastere si ingrijirea copilului in primele zile. Invatati cat de mult puteti despre corpul dumneavoastra si cum activitatile naturale (precum mersul, intinderile usoare, dusul, folosirea mingii materne dupa nastere) pe parcursul sarcinii va pot ajuta.

cum sa evit cezariana

Femeile care sunt supravegheate continuu de o asistenta experimentata cel mai probabil vor evita cezariana, in comparatie cu femeile care sunt lasate singure si doar verificate simplu, din cand in cand, pentru a vedea cum progreseaza sarcina si nasterea. Intrebati medicul ce ar trebui sa asteptati de la facilitatile de nastere diponibile pentru dumneavoastra.

Nerabdarea in timpul unui travaliu lent, atat din cauza mamei in travaliu cat si datorita celui care supravegheaza nasterea, poate duce la decizia unei cezariene inutile. In timpul cursurilor de pregatire pentru nastere, invatati despre si practicati activitati care va pot ajuta sa ramaneti calma si concentrata intr-o nastere prelungita, despre cum puteti sa diminuati durerile din timpul travaliului.

Folosirea unei anestezii epidurale pentru calmarea durerii prea devreme in travaliu, inainte ca cervix-ul sa se dilate suficient, poate, de asemenea, sa creasca nevoia de operatie cezariana. Informati-va, astfel incat sa puteti sa cantariti intre nevoia de a alege sau nu calmarea durerii, intelegand posibillele riscuri ale acesteia.

"International Caesarean Awareness Network" (Reteaua Internationala pentru Cezariene) publica o brosura gratuita intitulata "How to Avoid a Caesarean Section" (Cum sa evitati incizia cezariana inutila). Pentru o copie a brosurii trimiteti un plic autoadresat si timbrat la ICAN, Inc., 1304, Kingsdale Avenue, Redondo Beach, CA 90278, SUA.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole