Daca aleg nasterea naturala, nu inseamna ca mamele care nasc natural doresc sa simta durere, si nu inseamna ca ele nu vor folosi o varietate de tehnici de control a durerii in timpul travaliului lor. Dar inseamna ca ele vor alege tehnicile de control a durerii care au in ele cel mai mic risc - si se intampla numai ca unele dintre aceste tehnici sa fie non-medicale. Utilizarea cu succes a acestor tehnici in nastere necesita exercitiu si antrenament, iar mamele care nasc natural sunt dornice sa acorde acestor practici timp astfel incat sa le ajute sa mentina riscurile la minim. 

Totodata asta nu inseamna ca ele nu vor accepta niciodata o interventie medicala sau o cezariana. Ele pur si simplu cantaresc cu atentie toti factorii in cunostinta de cauza si aleg momentul in care beneficiile procedurilor medicale devin mai importante decat eventualele riscuri. Prin beneficii intelegem sanatatea mamei si a bebelusului, si prin riscuri intelegem tot sanatatea mamei si a bebelusului. Femeile care aleg o nastere naturala nu considera ca mai putina durere in timpul nasterii depaseste in importanta potentialele riscuri.

Ele inteleg totodata ca o nastere cu operatie cezariana usoara prin care se evita nasterea naturala este o minciuna foarte tentanta. O cezariana este o interventie chirurgicala abdominala majora, si, in loc sa fie tratate ca si cum au trecut print-o operatie majora, mamele cu cezariana sunt imboldite sa revina la viata de dinainte imediat. Orice interventiile chirurgicala implica anumite riscuri, riscurile nu sunt inerente in procesul nasterii.

De ce sa nasti naturalUn studiu autorizat a descoperit ca este cu 550% mai probabil ca femeile sa moara in cauza unei operatii cezariene optionale decat din cauza unei nasteri vaginale optionala, asta inseamna atunci cand nu exista o indicatie medicala care sa determine necesitatea cezarienei. Tesutul cicatriceal al cezarienei creste riscul mamei de aparitie ulterioare a unei sarcina ectopica, probleme placentare (al caror risc creste cu fiecare cezariana), si se poate deschide in timpul urmatorului travaliu. Riscul afectarii celorlalte organe creste cu fiecare noua cezariana prin care femeia trece. Bebelusii nascuti in urma unei cezariene optionale se acomodeaza deasemenea mai greu decat cei nascuti din nasteri vaginale normale, fiind de trei ori mai expusi problemelor respiratorii. Mamele cu nastere naturala aleg sa fac tot ce pot pentru a evita riscurile asociate cezarienei, si una dintre modalitatile prin care se pot scadea "sansele" de a avea o operatie cezariana este sa ramana active in timpul travaliului si sa evite alte interventii "de rutina".

Ele inteleg ca a da nastere nu dauneaza mai mult corpului decat alaptarea la san, nasterea este un proces normal, pentru care am fost foarte bine proiectate. Inteleg ca nasterea poate schimba usor corpul dar ca imbunatateste de fapt modul in care el funtioneaza. Dupa nastere, majoritatea femeilor sunt mai capabile sa simta chiar si cele mai usoare schimbari ale corpului lor si au mai mult control asupra musculaturii etajului pelvic, pentru ca exerseaza aceasta zona. Nu procesul nasterii este cel care afecteaza etajul pelvic si vaginul - ci este managementul defectuos al nasterii. Taierea musculaturii pelviene (epiziotomia), impingerea fortata inainte ca mama sa fie gata si impunand pozitii care fac nasterea mai dificila - toate acestea contribuie la afectarea vaginului. Nici una dintre acestea nu este necesara pentru nastere.

Majoritatea femeilor care aleg o nastere naturala inteleg ca riscurile asociate interventiilor sunt numai atat - riscuri, nu garantii ale problemei. Este posibil sa existe un travaliu necomplicat chiar si cu utilizarea interventiilor, si exact asta este ceea ce femeile isi doresc. Totusi, riscurile sunt reale si nu stiti ce risc va deveni o parte din travaliu pana cand nu se foloseste o interventie, motiv pentru care femeile aleg sa evite riscul complet, pe cat posibil.

Majoritatea femeilor care doresc o nastere naturala inteleg deasemenea ca durerea pe care ele o simt in timpul travaliului este necesara si are un scop. Este diferita de alte dureri - apare ciclic si dispare la fel. Serveste un scop fiziologic, scotand copilul din corpul mamei sale in cel mai sigur si sanatos mod cu putinta. Mama si copilul lucreaza si raspund impreuna intr-un dans hormonal care creste in intensitate pana cand, la final, copilul este nascut. Aceste mame inteleg ca prin colaborarea cu propriul corp ca raspuns la durere, ele simt, ajuta copilul sa se pozitioneze de-a lungul intregului proces al nasterii.

Este nasterea naturala un sacrificiu?

Poate fi, dar nu de aceea o aleg femeile. Ele aleg sa isi sacrifice confortul pentru isi doresc cantitatea minima de risc pentru copilul lor, din dragoste pentru copilul lor.

Nasterea naturala duce la cresterea respectului-de-sine?

Femeile se simt mai puternice, mai curajoase si mai bine cu ele insele dupa ce au nascut natural, dar nu de aceea aleg femeile nasterea naturala. Pur si simplu ele hotarasc ca este mai important decat ceea ce isi doresc ele, si devin mai puternice, mai increzatoare dupa aceea.

Este nasterea o experienta spirituala?

Cred ca asta depinde de persoana pe care o intrebi! Femeile care se pregatesc si nasc natural descriu nastere intr-un mod care arata ca au trecut printr-o experienta care nu poate fi considerata decat spirituala. Dar asta nu se realizeaza doar prin lumanari, muzica, incantatii sau orice alte instrumente spirituale aflate in sala de travaliu. Ele traiesc momentul, trec de fiecare contractie pe masura ce aceasta apare si se fortifica - ele nu mai au energie sa manufactureze vreo experienta spirituala. Ele pur si simplu dau nastere, iar asta este suficient de semnificativ. Ele constientizeaza atunci miracolul cresterii copilului in burtica si iesirea acestuia in lume prin nastere, constientizeaza cat de minunat a gandit Dumnezeu totul. Multe femei in timpul travaliului simt nevoia de a se ruga, si atunci spun, ca au simtit rugaciunea si comunicarea cu Dumnezeu, cum nu au mai simtit niciodata. Cu siguranta nasterea este si o experienta spirituala

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole