Dr. Angel Escudero a inventat o tehnica aparte prin care ajuta gravidele sa nu simta durere si disconfort in timpul nasterii si in zilele urmatoare, tehnica se numeste " psihoanalgezie maternofetală". Este o metoda ce a fost aplicata cu succes in dezi de mii de nastere in multe tari, proabil foarte putin in Romania (eu nu am auzit), mai jos aveti un fragment din cartea  "Vindecare prin gandire. Noesiterapia" al carei autor este.

"Era 23 august, la miezul nopţii. Luna strălucea şi, în liniştea nopţii din Rocafort, mă gândeam la evenimentele de peste zi. Pacienta mea, Maribel, născuse o fetiţă frumoasă de dimineaţă şi, la scurt timp a născut şi sora ei.

Deşi ambele surori au născut cu aceeaşi echipă, naşterile au fost complet diferite. Maribel a născut cu psihoanalgezie maternofetală (tehnica din Noesiterapia), iar sora ei prin metode convenţionale. Sora lui Maribel nu arăta prea bine când a fost dusă în cameră, era palidă şi încă adormită din cauza medicaţiei. Maribel, pe  de altă parte, după ce s-a încheiat sutura episiotomiei sub psihoanalgezie, s-a ridicat fără ajutor şi după ce copilul a fost înfăşat, a plecat singură cu el în braţe. Era fericită, zâmbitoare, strălucitoare şi s-a oprit la următoare sală de naşteri, pentru a încuraja cu prezenţa ei, o altă mamă ce urma să nască.

nastere prin hipnoza fara durere

Inainte de a intra în camera ei, şi-a vizitat sora. Am filmat întâlnirea lor şi m-a bucurat văzându-le feţele. Sora ei stătea în pat, palidă şi trasă la faţă. Maribel a venit pe propriile picioare, cu copilul în braţe, fericită şi plină de vitalitate, datorită psihoanalgeziei. A fost pregătită într-o singură şedinţă, cu o lună şi jumătate înainte de naştere. Datorită psihoanalgeziei, problemele pe care le avea în organism şi la picioare dispăruseră, inclusiv senzaţia de tensiune, produsă de câteva zgârieturi şi vânătăi de pe braţe şi picioare, provocate de o căzătură.

In ultimele săptămâni de sarcină îi era foarte bine; îşi simţea corpul mai uşor şi a dus o viaţă perfect normală. Programasem psihoanalgezia şi pentru făt. Aceste amintiri, în liniştea plăcută a nopţii, m-au făcut să mă gândesc la efortul pe care-l făceam pentru a răspândi experienţa mea în domeniul naşterii şi la cât de important era acest lucru."

Psihoanalgezia maternofetala este o tehnica ce implica anumite tipuri de sugestii, asemanatoare celor folosite in hipnoza. O alta tehnica similara este folosita de Ditta Depner in cursurile pentru gravide "ReNasterea" . Mamicile din Galati si imprejurimi pot solicita ajutorul la specialistii in hipnoza de la http://www.hipnoza.egalati.ro/.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole