Dr. Angel Escudero a inventat o tehnica aparte prin care ajuta gravidele sa nu simta durere si disconfort in timpul nasterii si in zilele urmatoare, tehnica se numeste " psihoanalgezie maternofetală". Este o metoda ce a fost aplicata cu succes in dezi de mii de nastere in multe tari, proabil foarte putin in Romania (eu nu am auzit), mai jos aveti un fragment din cartea  "Vindecare prin gandire. Noesiterapia" al carei autor este.

"Era 23 august, la miezul nopţii. Luna strălucea şi, în liniştea nopţii din Rocafort, mă gândeam la evenimentele de peste zi. Pacienta mea, Maribel, născuse o fetiţă frumoasă de dimineaţă şi, la scurt timp a născut şi sora ei.

Deşi ambele surori au născut cu aceeaşi echipă, naşterile au fost complet diferite. Maribel a născut cu psihoanalgezie maternofetală (tehnica din Noesiterapia), iar sora ei prin metode convenţionale. Sora lui Maribel nu arăta prea bine când a fost dusă în cameră, era palidă şi încă adormită din cauza medicaţiei. Maribel, pe  de altă parte, după ce s-a încheiat sutura episiotomiei sub psihoanalgezie, s-a ridicat fără ajutor şi după ce copilul a fost înfăşat, a plecat singură cu el în braţe. Era fericită, zâmbitoare, strălucitoare şi s-a oprit la următoare sală de naşteri, pentru a încuraja cu prezenţa ei, o altă mamă ce urma să nască.

nastere prin hipnoza fara durere

Inainte de a intra în camera ei, şi-a vizitat sora. Am filmat întâlnirea lor şi m-a bucurat văzându-le feţele. Sora ei stătea în pat, palidă şi trasă la faţă. Maribel a venit pe propriile picioare, cu copilul în braţe, fericită şi plină de vitalitate, datorită psihoanalgeziei. A fost pregătită într-o singură şedinţă, cu o lună şi jumătate înainte de naştere. Datorită psihoanalgeziei, problemele pe care le avea în organism şi la picioare dispăruseră, inclusiv senzaţia de tensiune, produsă de câteva zgârieturi şi vânătăi de pe braţe şi picioare, provocate de o căzătură.

In ultimele săptămâni de sarcină îi era foarte bine; îşi simţea corpul mai uşor şi a dus o viaţă perfect normală. Programasem psihoanalgezia şi pentru făt. Aceste amintiri, în liniştea plăcută a nopţii, m-au făcut să mă gândesc la efortul pe care-l făceam pentru a răspândi experienţa mea în domeniul naşterii şi la cât de important era acest lucru."

Psihoanalgezia maternofetala este o tehnica ce implica anumite tipuri de sugestii, asemanatoare celor folosite in hipnoza. O alta tehnica similara este folosita de Ditta Depner in cursurile pentru gravide "ReNasterea" . Mamicile din Galati si imprejurimi pot solicita ajutorul la specialistii in hipnoza de la http://www.hipnoza.egalati.ro/.

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole