Un studiu publicat de "Jurnal of Clinical Nursing" sugereaza ca aproximativ una din trei femei care au nascut inca prezinta dureri in timpul actului sexual, la un an dupa nastere si mai mult de jumatate dintre acestea au cel putin o problema de sanatate sexuala.

Interesant este ca aparent, rasa si varsta au un rol in perioada de recuperare. "Este mai probabil ca asiaticele sa aiba probleme de sanatate fata de caucaziene, asa cum sunt femei mai varstnice care dau nastere unor bebelusi mai mari si la care travaliul dureaza mai mult" explica cercetator Amanda Williams.

In cadrul studiului sa mai constatat care sunt cele mai frecvente probleme ce apar dupa nastere in viata sexuala:

  • Cele mai frecvente trei probleme sunt cele sexuale (55%), urmate de incontinenta urinara (54%) si incontinenta urinara fortata (37%).
  • Actul sexual dureros este confirmat de un procent de 19% din femeile care au nascut prin cezariana, de 34% care au nascut pe cale naturala si de 36% din femeile la care sa folosit in timpul nasterii instrumente medicale, cum ar fi forcepsul.
  • Problemele legate de sex sunt mai stringente cand vine vorba de femeile care au avut o nastere mai complicata (77%) iar mai putine apar la femeile care au suferit operatii cezariene (51%), 64% din femeile ccare au nascut s-au plans de cel putin o problema legata de viata sexuala.
  • Nasterea cu forceps a fost asociata cu un nivel ridicat de stres, suprasolicitare si incontinenta repetata.

dureri in timpul sexului dupa nastere

"Cercetarile noastre au aratat o serie de probleme" spune Williams. Exista preocupari majore cu privire la problemele de sanatate pe termen lung care apar la nasterile cu forceps, precum si cele legate de variatiile de sanatate ale femeilor asiatice si caucaziene. Ambele sfere ar putea beneficia de cercetari ulterioare.

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole