Inca din vremuri foarte indepartate s-au cautat metode naturale pentru a diminua durerile din timpul travaliului si a spori relaxare gravidei. Una dintre aceste metode naturale folosite pentru diminuarea durerii si stresului din timpul travaliului este si hipnoza.

In timpul travaliului pot fi folosite doua variante de hipnoza si anume:

  • auto-hipnoza - cand femeia prin diverse exercitii si concentrari speciale isi auto induce o stare de hipnoza fara ajutorul unui hipnotizator.
  • hipnoza realizata direct de un hipnotizator care ajuta gravida sa intre in stare de hipnoza, o conduce in tot procesul hipnozei si ii induce anumite stari si reactii ale organismului.

Hipnoterapeutul este necesar sa stea pe timpul travaliul langa gravida si sa ii observe reactiile si sa ii dea comenzi adecvate, de asemenea este foarte util ca hipnotizatorul sa vorbeasca cu gravida inainte de inceperea fazei a doua a travaliului. Hipnoterapeutul se va intalni cu gravida cel putin cu cateva zile inainte de declansarea nasterii in cadrul unor sedinte de pregatire, pentru a o putea sa o cunoasca mai bine, cu toate necesitatile si temerile ei, si pentru ca gravida sa capete incredere in hipnoterapeut, de asemenea in timpul acestor sedinte pregatitoare se invata anumite exercitii.

Prin intermediul hipnozei, se poate obtine relaxarea foarte profunda a intregului organism, o relaxare care modifica perceptia durerii, in acelasi timp organismul femeii cu muschii implicati in nastere lucreaza in continuare mai eficient pe tot pracursul travaliului.

nasterea prin hipnozaO nastere reusita prin hipnoza se bazeaza pe capacitate de a-ti folosi forta ta interioara prin sugestie si autosugestie. Cu incredere, fara teama si cu sugestii bune, aplicate de hipnotizator la momentul optim din timpul travaliului, reusind sa isi controleze gandurile, sentimentele si ritmul respiratiei, femeia poate face fata cu succes durerilor nasterii fara sa mai fie necesara aplicarea si a altei metode medicale de dimunuare a durerii.

Desi majoritatea femeilor au multe retineri in privinta nasterii cu hipnoza, in special datorita faptului ca nu cunosc suficiente despre aceasta metoda si pentru ca au auzit de anumite cazuri cu hipnotizatori care nu aveau o conduita etica corespunzatoare, nasterea prin hipnoza poate avea multe beneficii:

  • daca femeia foloseste hipnoza in timpul sarcinii ea ramane perfect constienta de ceea ce se intampla cu ea si in jurul ei, participand la actul nasterii mult mai eficient, dar fara dureri, ci relaxata;

  • nu sunt necesare administrarea nici unui medicament, care poate avea efecte nocive asupra nou-nascutului;

  • scaderea duratei travaliului;

  • recuperarea de dupa nastere este mult mai usoara;

  • viitoarea mama numai este stresata de durerile nasterii, aspect care este foarte benefic atat pentru bebelus cat si pentru gravida.

Unul din aspectele importante referitoare la nasterea prin hipnoza este ca femeia ramane constienta pe tot parcursul travaliului, ea nu doarme, doar este intr-o stare de constinita mai profunda, chiar percepe mult mai multe detalii decat in mod normal si poate face in continuare lucrurile obisnuite.

Nu toate persoanele pot fi hipnotizate, unele persoane intra in stare de hipnoza foarte usor, altele mai greu si altele deloc.

Este foarte important sa iti alegi bine hipnoterapeutul care iti va induce hipnoza in timpul nasterei. Acesta trebuie sa fie o persoana de foarte buna calitate morala si spirituala, sa respecte un cod etic corect, sa fie capabil sa isi controleze gandurile si sentimentele si cel mai important sa aiba o credinta in Dumnezeu puternica si stabila. De asemenea este importanta si experienta hipnotizatorului.

Destul de putine spitale folosesc hipnoza in nastere, dar mai multi medici o folosesc si in cazuri, pentru anestezii in timpul operatiilor, pentru diminuare sangerarii, pentru a determina o regenerare sau vindecare mai rapida, pentru tratarea timiditatii, a diferitelor fobii si multe altele. Exista studii care arata ca viata pacientilor care au cancer se prelungeste cu pana la cinci ani prin terapia sub hipnoza si prin acelasi gen de terapie este marita mult imunitatea.

De curand si in unele spitale din Romania se aplica hipnoza in timpul nasterii. In lume exista multe spitale de copii care folosesc din plin acest tip de terapie prin hipnoza si cu un succes demonstrat de studii stiintifice si statistici.

Avertisment !!! Hipnoza poate fi periculoasa daca este aplicata de persoane nepregatite corespunzator sau cu o calitate spirituala indoielnica, hipnoza implicand o conexiune puternica intre sufletul pacientului si a hipnotizatorului.

Pentru mai multe informatii despre hipnoza iti recomandam sa citesti hipnoza.egalati.ro

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole