Inducerea travaliului, in general, se planifica din timp si in urma stabilirii unor afectiuni ce il impun, intr-o nastere cu probleme. De aceea internarea se face cu ceva timp inainte.

Ce inseamna sa induci travaliul?

Daca travaliul tau nu incepe de unul singur, medicul poate decide sa foloseasca medicatia existenta sau alte tehnici pentru a induce contractiile specifice travaliului.

De ce trebuie indus travaliul?

Inducerea travaliuluiMedicul va recomanda inducerea travaliului atunci cand aparitia acestuia intarzie prea mult si asteptarea devine prea riscanta. Acest lucru se poate intampla daca:

- Sarcina ce a depasit 42 de saptamani. Esti inca insarcinata la mai mult de 2 saptamani de la data la care trebuie sa nasti. De altfel si expertii in domeniu s-au exprimat cu privire la pericolul prelungirii asteptarii dincolo de acest preag deoarece exista pericolul aparitiei unor complicatii ce pun in primejdie viata copilului. Spre exemplu, placenta poate deveni mai putin eficienta in livrarea nutrientilor catre copil, crescand astfel riscurile de aducere pe lume a unui copil mort sau cu grave probleme de sanatate.

In plus, daca copilul devine prea mare, cresc si sansele de a fi nevoie de o cezariana.

- Ti se rupe apa si travaliul tau nu porneste de la sine. In acest caz, ti se va induce travaliul in mod artificial pentru a scadea riscul aparitiei unei infectii in uter sau la copil, risc ce creste odata cu ruperea membranelor (totusi, daca copilul tau este inca prematur, medicul va mai amana inducerea artificiala a travaliului).

- Testele arata ca placenta ta nu mai functioneaza corect, ai prea putin lichid amniotic sau copilul nu este alimentat corect.

- Dezvolti o forma de preeclampsie, o afectiune serioasa care iti poate pune in pericol sanatatea dar poate restrictiona si fluxul de sange catre copil

- Ai o afectiune cronica acuta - cum ar fi tensiune arteriala crescuta, diabet sau o boala a rinichilor care ameninta atat sanatatea ta cat si cea a copilului tau.

- Ai avut o nastere anterioara in care copilul a venit pe lume mort.

Travaliul mai poate fi indus si din motive logistice / spre exemplu daca locuiesti foarte departe de spital sau daca ai parte de nasteri foarte rapide. In aceasta situatie, medicul iti va programa inducerea travaliului nu mai devreme de 39 de saptamani, in afara de cazurile in care testarea maturizarii plamanilor fatului (test ce necesita amniocenteza) indica ca se poate induce travaliul in sigranta mai devreme.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole