Pentru multe femei, ultimele zile de sarcina pot fi lipsite de comfort si foarte dificile din punct de vedere emotional. Viitoarea mama este foarte nerabdatoare sa isi intalneasca pentru prima data copilul si sa il tina in brate. De asemenea durerile pot deveni deranjante, iar in unele cazuri teama si grijile, de cele mai multe ori inutile le pot determina pe unele femei sa doreasca o inducere artificiala a travaliului.

Este important de stiut ca inducerea este de fapt fortarea aparitiei travaliului inainte ca mama si copilul sa fie pregatiti pentru acesta. Si precum orice lucru fortat determina are o serie de neajunsuri asa este si in cazul travaliului indus, cand nu lasam natura sa ifaca ce stie ea mai bine riscam mult. De altfel, aceasta actiune care se efectueaza impotriva proceselor naturale ale corpului nu este una usoara si uneori poate dura chiar mai mult de o zi. Uneori nu functioneaza, iar copilul ajunge sa se nasca cu ajutorul operatiei de cezariana chiar inainte ca travaliul sa poata incepe.

Dar de ce a lasa travaliul sa intervina de la sine este de cele mai multe ori cea mai usoara si mai sigura cale?

Ei bine medicamentele folosite pentru inducerea travliului pot produce contractii mai puternice, mai lungi si mai frecvente decat cele naturare, inrautatind durerile si oboseala mamei.

De asemenea stresul cauzat mamei se va transmite si la copil, motiv pentru care este posibil sa se inregistreze fluctuatii ale ritmului cardiac la copil.

Travaliul indus cere introducerea unei perfuzii si o monitorizare permanenta a miscarilor fatului, ceea ce va face ca femeia aflata in travaliu sa se miste sau sa isi schimbe pozitia pentru a sta confortabil si a usura travaliul mult mai greu sa deloc, aceasta ducand la accentuarea durerilor din sarcina.

Cand este totusi recomandata inducerea artificiala a travaliului si cand nu?

inducerea travaliuluiUneori datorita unei probleme medicale sau a unor complicatii, inducerea travaliului devine cu adevarat necesara atat pentru mama cat si pentru copil. Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie a identificat sase astfel de situatii:

- cand apa s-a rupt si travaliul nu a inceput in urmatoarele 12 - 24 de ore

- sarcina a depasit termenul ( adepasit de 42 de saptamani)

- mama are tensiunea arteriala ridicata datorita sarcinii

- mama are probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, care pot afecta copilul

- exista o infectie in uter

- copilul creste prea incet

Pe de alta parte exista si situatii unde inducerea travaliului nu este neaparat necesara dar este recomandata:

- cand mama si copilul sunt sanatosi dar copilul pare sa creasca prea mare

- cand lichidul amniotic este scazut ca nivel dar mama si copilul sunt sanatosi

- cand mama vrea sa nasca intr-o anumita zi (inducere electiva)

Informarea gravidei privind inducerea travaliului este foarte importanta

Daca medicul care o are in grija recomanda inducerea travaliului, viitoarea mama ar trebui sa puna cateva intrebari de baza:

- de ce medicul recomanda inducerea sarcinii?

- care ar fi riscurile de a astepta inceperea naturala a travaliului?

-studiile anterioare arata ca inducerea travaliului in acest punct al sarcinii este sigur din punctul de vedere al mamei si al copilului?

- va fi inducerea travaliului reusita?

La un Curs Lamaze pentru gravide vei afla mai multe despre travaliul indus si cand este cazul pentru asa ceva, vei invata cum sa iti dirijezi travaliu si cum sa diminuezi durerea din timpul nasterii.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole