Pentru multe femei, ultimele zile de sarcina pot fi lipsite de comfort si foarte dificile din punct de vedere emotional. Viitoarea mama este foarte nerabdatoare sa isi intalneasca pentru prima data copilul si sa il tina in brate. De asemenea durerile pot deveni deranjante, iar in unele cazuri teama si grijile, de cele mai multe ori inutile le pot determina pe unele femei sa doreasca o inducere artificiala a travaliului.

Este important de stiut ca inducerea este de fapt fortarea aparitiei travaliului inainte ca mama si copilul sa fie pregatiti pentru acesta. Si precum orice lucru fortat determina are o serie de neajunsuri asa este si in cazul travaliului indus, cand nu lasam natura sa ifaca ce stie ea mai bine riscam mult. De altfel, aceasta actiune care se efectueaza impotriva proceselor naturale ale corpului nu este una usoara si uneori poate dura chiar mai mult de o zi. Uneori nu functioneaza, iar copilul ajunge sa se nasca cu ajutorul operatiei de cezariana chiar inainte ca travaliul sa poata incepe.

Dar de ce a lasa travaliul sa intervina de la sine este de cele mai multe ori cea mai usoara si mai sigura cale?

Ei bine medicamentele folosite pentru inducerea travliului pot produce contractii mai puternice, mai lungi si mai frecvente decat cele naturare, inrautatind durerile si oboseala mamei.

De asemenea stresul cauzat mamei se va transmite si la copil, motiv pentru care este posibil sa se inregistreze fluctuatii ale ritmului cardiac la copil.

Travaliul indus cere introducerea unei perfuzii si o monitorizare permanenta a miscarilor fatului, ceea ce va face ca femeia aflata in travaliu sa se miste sau sa isi schimbe pozitia pentru a sta confortabil si a usura travaliul mult mai greu sa deloc, aceasta ducand la accentuarea durerilor din sarcina.

Cand este totusi recomandata inducerea artificiala a travaliului si cand nu?

inducerea travaliuluiUneori datorita unei probleme medicale sau a unor complicatii, inducerea travaliului devine cu adevarat necesara atat pentru mama cat si pentru copil. Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie a identificat sase astfel de situatii:

- cand apa s-a rupt si travaliul nu a inceput in urmatoarele 12 - 24 de ore

- sarcina a depasit termenul ( adepasit de 42 de saptamani)

- mama are tensiunea arteriala ridicata datorita sarcinii

- mama are probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, care pot afecta copilul

- exista o infectie in uter

- copilul creste prea incet

Pe de alta parte exista si situatii unde inducerea travaliului nu este neaparat necesara dar este recomandata:

- cand mama si copilul sunt sanatosi dar copilul pare sa creasca prea mare

- cand lichidul amniotic este scazut ca nivel dar mama si copilul sunt sanatosi

- cand mama vrea sa nasca intr-o anumita zi (inducere electiva)

Informarea gravidei privind inducerea travaliului este foarte importanta

Daca medicul care o are in grija recomanda inducerea travaliului, viitoarea mama ar trebui sa puna cateva intrebari de baza:

- de ce medicul recomanda inducerea sarcinii?

- care ar fi riscurile de a astepta inceperea naturala a travaliului?

-studiile anterioare arata ca inducerea travaliului in acest punct al sarcinii este sigur din punctul de vedere al mamei si al copilului?

- va fi inducerea travaliului reusita?

La un Curs Lamaze pentru gravide vei afla mai multe despre travaliul indus si cand este cazul pentru asa ceva, vei invata cum sa iti dirijezi travaliu si cum sa diminuezi durerea din timpul nasterii.

 

Adaugă comentariu


Mai multe articole

Blogul Mamicilor

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Ultimele discutii pe forum

Produse profesionale pentru par Kerastase, toate gamele disponibile la cele mai bune preturi, produse originale din import. Catalog complet de produse pe www.beautydreams.ro...
Aplic unghii tehnice la preturi convenabile: gel pe unghie naturala 35 lei, Tips cu gel 40 lei Constructie gel - forme salon- 45 lei Constructie gel-forme extreme- 55 lei...
Buna ziua, Deschid acest subiect in ideea de a posta diverse stiri sau noutati despre copii, mamici, eventuale sfaturi sau idei constructive.
Buna mamici/burtici...sunt insarcinata in 28 de saptamani si tocmai am fost diagnostiata cu placenta praevia...deja mi-am luat gandul de la nasterea naturala, nu am avut sangerari, ma simt...