Vizualizarea procesului nasterii in modul cat mai intim posibil este o dorinta veche a multor medici. Astfel pentru prima oara in lume, echipa de medicii de la Charite Hospital din Berlin au reusit sa obtina cu ajutorul RM, imagini detaliate din timpul unei nasteri. Acest eveniment a fost posibil eforturilor facute de  medici obstetricieni si ingineri ce au proiectat si construit un aparat RMN deschis, suficient de spatios pentru a permite desfasurarea nasterii. In cadrul acestui experiment echipa a reusit sa obtina imagini unice ale organismului mamei si ale miscarilor copilului prin canalul de nastere, pe toata perioada nasterii, pana in momentul expulziei.

"Datorita aparatului RMN deschis au putut fi filmate toate miscarile si procesele ce s-au desfasurat in interiorul uterului, evidentiind inclusiv bataile inimii copilului", a declarat medicul Ernst Beinder. “Am putut observa toate detaliile nasterii pe care pana acum le studiam exclusiv din probe. Imaginile obtinute sunt fascinante si dovedesc inca o data ca fiecare nastere e un mic miracol”.

Reprezentantii spitalului au declarat ca nasterea s-a desfasurat normal, iar mama si copilul sunt sanatosi si se simt bine.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole