Moartea bebelusului - Sfaturi pentru parinti
Uneori pe perioada sarcinii sau a travaliului pot aparea diverse incidente ce pot...
Nu se cunosc in totalitate cauzele care produc greata in timpul sarcinii, se presupune ca vinovati ar fi doi hormoni principali care contribuie la aceasta: estrogenul si hormonul de sarcina (hCG). Organismul incepe sa-I secrete inca din momentul in care embrionul se implanteaza in uter, declansand o serie de reactii ale organismului care produc senzatia de greata si uneori varsaturile. Poti scapa sau macar reduce greturile de dimineata cu ajutorul celor 10 trucuri de mai jos.
1. Fii calma. Nu te stresa si nu agita pentru ca asta accentueaza senzatia de greata. In plus stresul ii face rau si bebelusului.
2. Mananca incet si constant. Sa nu treaca perioade lungi de timp fara sa mananci nimic. Ia un mic dejun consistent, o gustare la ora 11, pranzul , un ceai dupa-amiaza si cina (plus, eventual, o gustare inainte de culcare). Stomacul gol este cel mai bun mod de a experimenta greata.
3. Fa cateva exercitii fizice in fiecare zi. Daca stai intinsa in pat toata ziua poti favoriza aparitia gretii.
4. Evitati mirosurile puternice. Branzeturile, sosurile picante sau mancarurile exotice nu sunt intotdeauna placute.
5. Ofera-i din sarcinile tale si viitorului tatic. Activitatile casnice si gatitul care iti provoaca greata da-le in sarcina sotului.
6. Consuma cereale integrale. Iti vor da energie fara sa iti cresca tensiunea.
7. Alege supa. Este un mod de a consuma legume fara sa te balonezi.
8. Fara remedii de la bunica. Nu consuma plante "antigreata" si nici nu apela la remediile bunicii fara sa te consulti inainte cu medicul tau.
9. Evita locurile in care se fumeaza. Fumul de tigara nu numai ca iti va da senzatia de greata, dar ii face rau si bebelusului.
10. Renunta la pauza de cafea. Evita cofeina si in special cafeaua calda.
Articol de Antoneta Barbu