Nevoia unei motaieli

Inca de la inceputul sarcinii o sa incepeti sa va simtiti adormita in timpul zilei. Aceasta nevoie brusca de somn este data de nivelul ridicat de progesteron, un hormon feminin care ajuta la reglarea ciclului de reproducere dar care in plus are si efect de sedativ. De fapt fluxul de progesteron care ajunge sa curga in organism acum va face sa para o zi de munca la birou lunga cat un secol.

Insa, desi progesteronul va poate sa va simtiti adormita, tot el va poate pune piedici serioase in calea somnului de noapte, ceea ce va aduce acumularea a si mai multa oboseala pentru ziua urmatoare. Din nefericire nu exista inca o solutie pentru aceasta problema in afara de aceea de a va odihni de cate ori puteti - chiar daca nu puteti adormi. Nu uitati ca orele pe care le petreceti in pat, arareori sunt egale cu numarul de ore pe care le dormiti asa ca incercati sa atipiti de cate ori puteti pentru a mai recupera. Totusi o suplimentare cu multivitamine naturale pentru gravide de genul celor produse de California Fitness numite New Life Multivitamin te poate ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada si sa iti recapeti energia.

O mare lipsa de confort

De cand cu sarcina, sanii au devenit foarte sensibili si de aceea, probabil ca, va este foarte dificil sa va gasiti o pozitie confortabila de dormit, in special daca sunteti obisnuita sa dormiti pe burta.
De altfel primul trimestru este perioada ideala pentru a incepe sa va obisnuiti sa dormiti pe partea stanga, pozitia ideala pentru a imbunatati afluxul de sange si nutrienti catre fat si uter si de asemenea pozitia ideala pentru a va ajuta rinichii sa evacueze lichidul. Asa ca, cu cat va veti obisnui mai repede cu aceasta pozitie,cu atat mai repede veti incepe sa dormiti mai repede.

Nevoia constanta de urinare

Un alt hot al somnului dumneavoastra este nevoia continua de a urina si probabil ca veti ajunge sa credeti ca mergeti la baie mai des si mai repede decat ati fi crezut vreodata.
Daca vreti sa mergeti la toaleta noaptea ceva mai rar atunci beti lichide in timpul zilei indiferent cat de des simtiti nevoia dar mai pe seara reduceti pe cat posibil consumul de lichide pentru ca noapte sa nu trebuiasca sa mergeti mereu la toaleta.

Rabdarea este esentiala

Daca va simtiti prinsa intr-un cerc vicios cu nopti pline de momente in care va treziti si cu zile obositoare sa stiti ca nu sunteti singura. Mai mult de jumatate din femeile gravide dorm cel putin odata pe zi in zilele lucratoare si cel putin odata in zilele de weekend
De asemenea asteptati-va ca primul trimestru de sarcina sa fie unul obositor si foarte solicitant.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole