In aceasta luna sunteti din ce in ce mai nerabdatoare dar si, in acelasi timp, dominate de panica.

Puteti spune “Gata, am ajuns la final ! “ Veti vedea ca in momentul in care va veti tine bebelusul in brate, toate neplacerile din timpul sarcinii, insomniile, agitatia, starile de nervozitate, vor fi date uitarii.

Lasati teama deoparte si  vedeti momentul cu bucurie. Dupa ce veti da nastere unei vieti, va veti simti cu adevarat implinita ca femeie.

La inceputul acestei luni este nevoie de un consult ginecologic, pentru a vedea care este starea colului uterin si a se stabili o data aproximativa a nasterii.

In luna 9 de sarcina discomfortul va fi accentuat de greutatea din partea de jos a burtii, lucru ce indica faptul ca bebelusul a coborat si e pregatit sa ia contact cu exteriorul.

Burta a devenit imensa si contractiile dureroase. In momentul in care acestea devin din ce in ce mai dese si la un interval constant , nu va ramane decat un singur lucru de facut. Mergeti la spital, urmeaza travaliul ! Daca nu vi s-a rupt apa, indicat este sa mergeti la spital cam dupa doua ore de contractii foarte dureroase si cu o frecventa de cinci minute. Daca v-ati pregatit bine pentru nastere, si ati facut fata cu brio contractiilor prin exercitii de respiratie bune, puteti astepta ruperea apei si acasa, dar luati in calcul faptul ca trebuie sa ajungeti in cel mai scurt timp la spital. Nu recurgeti la cezariana, decat la recomandarea medicului.

luna 9 de sarcinaCateva sfaturi pentru femeile insarcinate in luna a noua:

In aceasta luna bebelusul cantareste cam 3000 g si masoara aproximativ 50 cm. Chiar daca este bine dezvoltat, copilul are nevoie si de acesta luna pentru o dezvoltare deplina. Vorbiti cu el, poate ii starniti dorinta de a va cunoaste, si veti vedea ca atunci cand veti fi fata in fata va va recunoaste vocea.

Din aceeasi categorie citeste si: Prima luna de sarcina,  Sarcina la 2 luni, Sarcina la 3 luni, Sarcina la 4 luniSarcina la 5 luniSarcina la 6 luniSarcina la 7 luniSarcina la 8 luni, Sarcina la 9 luni

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole