Calatoriile in timpul sarcinii pot fi obositoare si frustrante uneori, dar daca sarcina decurge normal, ai putea sa calatoresti in timpul primului si celui de-al doilea trimestru fara prea multa bataie de cap. Consulta-te totusi cu doctorul tau daca planuiesti sa calatoresti in trimestrul 3 de sarcina.

Fa opriri frecvente pentru a-ti intinde si dezmorti picioarele in timpul calatoriilor. Evita locurile in care nu poti beneficia de asistenta medicala, sau cele in care schimbarile de altitudine, mancare sau climat pot cauza probleme. Sofatul este permis, dar foloseste centura de siguranta speciala pentru gravide, centura de siguranta clasica este mai dificil de folosit mai ales in lunile avansate de sarcina.

Calatoriile in primul si al doilea trimestru de sarcina

Consulta doctorul inainte de a pleca in vacanta. Majoritatea iti vor spune ca nu este nici o problema sa calatoresti, dar fiecare situatie este diferita. Iata unele generalitati cu privire la lucrurile de care trebuie sa ti cont atunci cand calatoresti:

  • Nu iti planui vacanta pentru ultima luna de sarcina
  • Daca ai probleme ca si sangerarile sau crampele, nu calatori
  • Tine cont ca este posibil sa intampini dificultati ca si disconfortul sau probleme cu somnul, mai ales daca esti nevoita sa stai multe ore in masina, sau sa dormi intr-un pat strain.
  • Daca te simti inconfortabil, sau ai probleme in general cu calatoritul, statul in masina, picioare unflate, sau mers mult, acestea se vor inrautati (si probabil nici nu va fi foarte relaxant)
  • Daca sarcina ta este catalogata ca fiind una cu riscuri, nu este o idee buna sa calatoresti
  • Adu-ti aminte faptul ca esti insarcinata in momentele in care iti planuiesti vacanta, asa ca planuieste-o cu grija

sofatul in timpul sarcinii

Calatoriile in cel de-al treilea trimestru de sarcina

In al treilea trimestru, travaliul se poate declansa in orice moment, se poate rupe apa, sau pot surveni alte probleme. Doctorul tau stie exact cum a decurs sarcina, si are o evidenta a testelor facute. Daca in timpul vacantei te internezi intr-un spital strain, doctorii nu te cunosc pe tine sau istoricul tau medical, si nici tu pe ei. Unii doctori chiar nu te vor accepta ca pacient in aceasta situatie. Nu are nici un rost sa iti asumi asemenea riscuri.

Nimeni nu poate prezice momentul cand va incepe travaliul. Nimeni nu poate sa iti garanteze ca in timpul vacantei nu vei intra in travaliu sau nu vei intampina alte probleme. Nimeni nu poate sa-ti garanteze lucrul acesta nici cand esti acasa. Discuta cu doctorul tau inainte sa faci planuri sau sa cumperi bilete de avion.

Sofatul si folosirea centurii de siguranta in timpul sarcinii

Nu este nici un motiv sa nu conduci in timpul sarcinii, daca aceasta decurge normal si tu te simti ok. Ai grija sa nu uiti de centura de siguranta, la fel ca si pana acum.

Multe femei se intreaba daca este bine sa foloseasca centura de siguranta in timpul sarcinii, ca nu cumva sa cauzeze vreo problema. Este important sa continuati sa o folositi atunci cand va aflati in masina. Plasati partea de jos a centurii sub abdomen, pe solduri, astfel incat sa va simtiti confortabil. Partea centurii ce trece peste umar pozitionati-o intre sani.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole