12 motivatii care te mentin in forma
Sa va motivati sa ramaneti in forma si sanatoasa nu este intotdeauna un lucru usor....
Masajul gravidei se dovedeste a fi esential pentru a lupta impotriva disconfortului fizic si emotional din timpul sarcinii.
Adevarata sursa de relaxare, acesta ofera femeii insarcinate o modalitate de a duce sarcina cu usurinta si in acelasi timp o ajuta si in momentul nasterii.
Beneficiile masajului sunt numeroase: masajele terapeutice, cum ar fi masajul anticelulitic, drenajul limfatic manual, masajul sportiv; si masajul de relaxare continua sa suscite entuziasmul adeptilor medicinei naturiste.
Perioada sarcinii este caracterizata prin schimbari fizice si emotionale ale mamei. Pe langa cresterea in greutate si modificarea nivelului de hormoni, acestea cauzeaza si alte neplaceri, cum ar fi migrenele, tensiune musculara sau probleme de contractie. Pentru a combate aceste probleme a fost creat masajul pentru gravide. Acesta ofera vitalitate si o stare de bine si permite femeilor insarcinate sa se bucure de sarcina lor.
Numit, de asemenea, si masaj prenatal sau masajul viitoarei mame, masajul pentru femeia insarcinata a fost special conceput pentru a satisface nevoile femeilor in timpul sarcinii. Acesta ajuta corpul, oferindu-i mijloacele pentru a face fata schimbarilor fizice, hormonale si emotionale cauzate de sarcina.
Acest masaj ar trebui sa fie realizat numai de catre profesionisti, cum ar fi kinetoterapeuti, maseuri specializati in masajul pentru gravide, dar si de catre moase, obstetricieni sau asistente medicale ce au o pregatire in acest sens.
Ideal pentru ingrijirea din timpul sarcinii, masajul pentru femeile insarcinate are o eficacitate terapeutica dovedita. Relaxeaza viitoarea mama fizic si psihologic si poate fi folosit atat pentru a spori confortul in timpul sarcini dar si pentru a facilita nasterea.
Masajul pentru femeia insarcinata este indicat mai ales dupa fixarea fatului, altfel spus dupa primele trei luni de sarcina:
Inainte de aceasta perioada, nici schimbarile fizice, hormonale si emotionale ale femeii nu sunt inca semnificative.
Daca nu este facut de un maseur cu experienta, masajul in aceasta perioada poate duce la afectarea fixarii fatului.
Dupa aceasta etapa, masajul va aduce numai beneficii mamei si fatului.
Spre deosebire de alte tipuri de masaj, masajul din timpul sarcinii trebuie sa fie bland. In timpul aplicarii, maseurul ar trebui sa evite in special sa provoace durere. Pentru aceasta, cel mai bine este sa intrebe pacienta care este intensitatea presiunii pe care o suporta in timpul masajului.
Masajul pentru gravide este indica a se face doar intru-un cabinet de masaj profesionist doar de catre persoane ce au pregatire in masajul pentru gravide, tinand cont de urmatoarele astepecte:
In functie de toleranta fizica a pacientei, sedinta poate dura intre zece minute si o ora.
In al doilea trimestru de sarcina, sedinta se face saptamanal.
Frecventa sedintelor putand creste, ajungand sa se dubleze sau chiar sa se tripleze in ultimul trimestru de sarcina.
Aceste sedinte de doua-trei ori pe saptamana elimina in mod eficient anumite probleme ale sarcinii, cum ar fi durerile de sciatica, durerile de spate sau picioarele grele.
Pentru a relaxa pacienta, masajul gravide trebuie sa se faca intr-un mediu propice pentru relaxare.
Pentru aceasta, sala de masaj trebuie sa fie fara zgomote, cum ar fi cele provocate de traficul masinilor sau apelurile telefoanelor.
Acest lucru nu impiedica ascultarea unei muzici relaxante pentru a crea o atmosfera linistitoare.
In ceea ce priveste produsele folosite pentru masaj, sunt recomandate lotiunile neutre, fara parfum, ce nu contin ingrediente cu contraidicatii pentru sarcina.
Acest lucru se explica prin simplul fapt ca anumite mirosuri sunt de nesuportat in timpul sarcinii. Parfumul produselor de masaj poate provoca greata sau varsaturi.
Bine de stiut: utilizarea anumitor uleiuri esentiale este interzisa in aceasta perioada.
Atingerile relaxante din timpul masajului permit:
Relaxarea pacientei la nivel fizic, emotional si psihologic.
Eliminarea tulburarilor de somn, cum ar fi insomnia.
Intarirea muschilor si a articulatiilor pentru a sustine surplusul de greutate al copilului.
Tratarea durerilor musculare si articulare.
Ajuta pacienta sa adopte o postura mult mai corecta.
Eliminarea umflarii membrelor (mainilor si picioarelor).
Eliminarea sciaticii, simptomul de picioare grele si crampe.
Pregatirea muschilor pentru nastere.
Reducerea sau eliminarea gretei si a migrenelor.
In ciuda diferitelor sale beneficii terapeutice, masajul femeii insarcinate este contra-indicat:
In cazul prezentei unei pierderi de sange sau de apa.
Cand pacienta este predispusa la voma.
In cazul anumitor boli, cum ar fi hipertensiunea sau diabetul.
La persoanele cardiace.
In cazul unei boli contagioase care poate afecta alti pacienti.
Pe de alta parte, masajul se va dovedi interzis cand suprafata pielii prezinta:
O rana deschisa
Eruptii pe piele
Vanatai
Inflamatii sau alte edeme
Infectie a pielii
Varice
In cele din urma, masajul nu trebuie efectuat pe o portiune a corpului situata intre calcai si glezna. Potrivit expertilor, aceasta zona are o legatura directa cu uterul si vaginul. Aplicarea unui masaj profund poate declansa travaliul prematur.