Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea, a ta si a tuturor femeilor in general. Este momentul in care iti imaginezi primii pasi ai bebelusului, prima oara cand ti se va spune “mama”, prima zi la gradinita si cate si mai cate. Cu toate acestea, nu trebuie sa pierzi din vedere ca responsabilitatile tale incepand cu prima zi de sarcina se dubleaza. Micutul care se afla in burtica ta este total dependent de tine, de obisnuintele tale, de actiunile tale. Un stil de viata sanatos in perioada sarcinii se va regasi intr-un copil sanatos si fericit!
Una dintre cele mai des intalnite probleme ale femeilor insarcinate este cea legata de alimentatie. Alimentatia, este la randul ei dependenta de nutrienti – vitamine si minerale. In acest articol, o sa aflam despre beneficiile magneziului in timpul sarcinii.
Fara a fi medic, ci doar un sustinator infocat al acestui “supliment miracol”, o sa va ofer dragi viitoare mamici, atat argumente pro aministrarii magneziului in sarcina cat si cateva probleme care pot aparea datorita administrarii necorepunzatoare a acestuia.
Beneficiile administrarii magneziului in sarcina
- Deficitul de magneziu poate duce la nasterea prematura. Una dintre calitatile intrinseci ale magneziului este de a relaxa musculatura. Asadar, un nivel optim de magneziu elimina riscul unui avort spontan, al contractiilor premature si implicit al nasterii premature.
- Un nivel optim de magneziu se reflecta si intr-o piele frumoasa si sanatoasa. Una din proprietatile magneziului este de refacere a tesuturilor. In perioada sarcinii, atunci cand elasticitatea pielii este impinsa la extreme, aceasta proprietate devine esentiala
- Stim cu totii ca in perioada sarcinii vorbim despre asa-zisele “dereglari hormonale” generatoare de “schimbari bruste de dispozitie”. De cele mai multe ori insa, aceste schimbari au in spate cantitati necorespunzatoare de zahar in sange. Te poti feri de aceste neplaceri cauzate de sarcina prin administrarea corecta a magneziului, acesta avand proprietatea de reglare a nivelului de zahar in sange.
- Magneziul ajuta, deasemenea, in tratarea durerilor de picioare, dar mai ales poate reduce greturile matinale, una dintre cele mai mari probleme ale gravidutelor in primele luni de sarcina.
- Vrei o nastere fara dureri? Conform studiilor clinice este dovedit ca magneziul ajuta la optimizarea tensiunii arteriale. Asta se traduce printr-o nasterea usoara si printr-o crestere a rezistentei la durere.
- Stressul fizic si emotional asociat si generat de sarcina, poate epuiza nivelul magneziului din organism. Pentru o dezvoltarea sanatoasa a fatului este foarte important ca acesta sa primeasca constant toti nutrientii necesari de la mama. Este recomandat ca atunci cand viitoarele mamici au carente de magneziu acestea sa fie suplimentate prin administrarea de suplimente prenatate.
- Cele mai valoroase resurse de margneziu sunt germenii de grau, taratele, cerealele integrale si nucile. Asemenea, unele legume cu frunze verzi sunt si ele foarte bogate in magneziu. Insa multe dintre vitaminele si mineralele care se regasesc in alimente nu asigura necesarul organismului unei gravide pentru o dezvoltare corecta a copilului. Administrarea regulata a vitaminelor prenatale pe toata durata sarcinii reduce dupa cum spuneam riscul aparitiei preeclampsiei (hipertensiune arteriala si castig in greutate al mamei, care se poate complica pana la moartea fatului si insuficienta renala acuta a mamei). Deasemenea, creierul fatului are de beneficiat in urma consumului de vitamine prenatale. Datorita combinatiei de 19 vitamine, minerale si oligoelemente in doze optime in asociere cu acidul folic, comprimatele din Natalvit IQ scad riscul aparitiei defectelor de tub neural (creier, coloana) cu pana la 92% si contribuie la dezvoltarea cerebrala a copilului in burtica ta.
Natalvit IQ contine capsule cu acizii grasi esentiali DHA si EPA, cei mai importanti componenti ai complexului Omega 3. Acestia contribuie la cresterea si dezvoltarea normala a creierului copilului, coordonarea motorie si dezvoltarea abilitatilor cognitive si a acuitatii sale vizuale. Exista studii care fac legatura intre consumul de DHA de catre mama si coeficientul de inteligenta sporit al bebelusilor.
Ai grija la cantitatile necorespunzatoare de magneziu
- De cele mai multe ori motivele legate de evitarea administrarii magneziului in timpul sarcinii sunt legate de administrarea iresponsabila a acestuia. Diareea este un simptom comun atunci cand se depaseste doza recomandata de magneziu. Pe langa disconfortul provocat de acest simptom, diareea poate genera deshidratare, care in pirioada sarcinii este extrem de periculoasa.
- O alta problema asociata cu nerespectarea dozei de magneziu este legata de scaderea presiunii sangvine. Acest lucru poate fi extrem de periculos pentru copil atat pe perioada sarcinii cat si la nastere.
Asadar, luam sau nu magneziu in timpul sarcinii?
Votul nostru este da! Am trecut în revistă câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale administrarii magneziului. Administrarea „suplimentului minune” are grija ca sarcina ta sa fie mai frumoasa, starea ta de spirit va fi mai buna iar sarcina va rula mult mai lin. In plus te va ajuta sa ai o nastere mai usoara si implicit un copil fericit incat din prima zi.
Nu uita insa ca perioada sarcinii, dincolo de faptul ca este cea mai frumoasa perioada din viata ta, este si una dintre cele mai sensibile. Trateaza responsabil aceasta perioada si consulta-ti medicul ori de cate ori ai intrebari legate de administrarea de medicamente in sarcina, inclusiv vitamine prenatale.
MOBILE
//PArenting ADS vers 2019 300x250_4
- Detalii
-
-
Scris de Alina Mehedinti