Vitamina C
Vitamina C este cunoscuta si sub denumirea acid ascorbic este una dintre cele mai...
Aceasta este continuarea articolului: Care sunt nutrientii necesari in timpul sarcinii?
Echilibru nutritional este important, mai ales in timpul sarcinii.
Ca si calciul, fosforul intervine in dezvoltarea si mineralizarea scheletului si a dintilor copilului dumneavoastra. El participa, de asemenea, la rezerva si la transportul de energiei. Ceea ce explica motivul pentru care nevoile de fosfor sunt crescute in timpul sarcinii.
O alimentatie echilibrata si variata poate acoperi nevoile de fosfor. Principalele grupuri de alimente bogate in fosfor sunt carnea, pestele sau ouale, laptele si produsele lactate, cerealele, fructele si legumele.
Pentru buna derulare a sarcinii, este important ca alimentatia voastra sa fie variata si echilibrata. Vitaminele, oligoelementele si mineralele sunt foarte importante. Acest lucru se intampla in special in cazul zincului, care joaca un rol-cheie in dezvoltarea copilului dumneavoastra.
In timpul sarcinii, creste nevoia de zinc. Deci, aveti nevoie sa acordati o atentie sporita acestui element. Intr-adevar, deficienta de zinc in aceasta perioada poate duce de exemplu, la nasterea unui copil cu greutate mica. La copii, deficitul de zinc poate fi, de asemenea, asociat cu retard de crestere.
O alimentatie variata si echilibrata acopera, in general, necesarul de zinc. Acesta este extras in principal din carne, oua, produse lactate si cereale.
Pentru sanatatea dumneavoastra si pentru dezvoltarea normala a copilului, este important sa aveti o alimentatie echilibrata si variata, care sa acopere si nevoile de cupru. Acesta joaca un rol important in timpul sarcinii. Sa vedem de ce.
Ca si calciul, acesta este deosebit de implicat in mineralizarea oaselor. Cuprul este de asemenea implicat in metabolismul fierului.
O alimentatie variata si echilibrata este de obicei suficienta pentru a acoperi nevoile dvs. de cupru, iar alimentele bogate in cupru sunt produsele care contin amidon. Fructele si legumele contin, de asemenea, cupru dar in cantitati mai mici.
Care este rolul iodului in timpul sarcinii si in ce alimente il putem gasi?
In timpul sarcinii, nevoile dumneavoastra de iod cresc usor. Iodul este necesar pentru dezvoltarea creierului copilului si buna functionare a glandei tiroide. Prin urmare, trebuie sa aveti grija sa nu lipseasca.
Pentru a va satisface nevoile de iod, nu ezitati sa consumati in mod regulat alimente - intotdeauna bine gatite - cum ar fi crustacee, midii, peste de mare, dar, de asemenea, lapte, oua si produse lactate. Alegeti, de asemenea sarea iodata, pentru asezonare si gatit. Unele femei sunt expuse riscului de deficit de iod. Daca este si cazul dumneavoastra medicul va poate prescrie suplimente medicamentoase.
In timpul sarcinii, alimentatia ar trebui sa acopere nevoile de vitamine, inclusiv de vitamina C. Iata care este rolul sau si ce ar trebui sa mancam pentru a nu duce lipsa de aceasta vitamina.
Vitamina C este un aliat puternic al sistemului imunitar. Ea are, de asemenea, proprietati antioxidante si ajuta la cresterea absorbtiei de fier de catre organism.
Vitamina C este prezenta in multe fructe si legume, cum ar fi citrice (portocale, lamai, grapefruit), kiwi, rosii, varza sau patrunjel. Pentru un echilibru nutritional bun si pentru a va acoperi nevoile de vitaminele C, este recomandat sa se consume cel putin 5 astfel de produse pe zi (intotdeauna spalate).
Fructele si legumele sunt importante pentru echilibrul nutritional. Acestea vor oferi vitamine importante, cum ar fi vitamina B9, esentiala la conceptie si la inceputul sarcinii. Iata care este rolul lor si cum sa evite riscul de carente.
Vitamina B9, numita, de asemenea, si acid folic, este esentiala pentru buna functionare a sarcinii, mai ales in momentul conceptiei si la inceputul sarcinii. Aceasta joaca un rol foarte important in cresterea tesuturilor si a sistemului nervos al embrionului. Prin urmare, este necesara si nu trebuie sa lipseasca.
Unele alimente sunt bogate in acid folic ( fulgi de drojdie, spanac, pepene galben, precum si castane nuci si naut). De obicei, un regim alimentar variat, cu 5 fructe si legume pe zi aduc aportul necesar de acid folic. Dar, ca o masura de precautie, medicul dumneavoastra va va prescrie din momentul in care decideti sa ramaneti insarcinata si in timpul primelor cateva saptamani de sarcinii un supliment medicamentos. Nu ezitati sa vorbiti cu el despre acest subiect.
In timpul sarcinii, o alimentatie variata si echilibrata ar trebui sa acopere nevoile dvs., inclusiv de vitamina E. Iata ce rol are si ce alimente trebuie sa mancati pentru a nu va lipsi aceasta vitamina.
Vitamina E are proprietati antioxidante. Va va fi, de asemenea, de ajutor daca suferiti de alergii. O dieta bogata in vitamina E ar reduce, in fapt, riscul de astm si eczeme la copil.
Pentru a nu duce lipsa de vitamina E, este recomandat sa se consume in mod regulat alimente, cum ar fi uleiurile vegetale, unt, fructe si legume, oua, peste gras ...
Vitaminele sunt esentiale pentru sanatatea dvs. si a copilului. In timpul sarcinii, trebuie sa va asigurati ca aveti nu doar o dieta echilibrata ci si variata. Vitamina A joaca un rol important, desi nu ar trebui sa se abuzeze de ea. Sa vedem de ce.
Vitamina A este necesara, de exemplu, pentru vederea nocturna, diferentierea celulelor, sau a sistemului imunitar. Cu toate acestea, trebuie sa o consumam cu moderatie. Un consum in exces prezinta riscuri pentru fat.
Puteti gasi vitamina A in produsele alimentare, cum ar fi untul si laptele integral (ca retinol), sau legume verzi si fructe (ca carotenoide). O alimentatie variata si echilibrata poate satisface, prin urmare, nevoile dumneavoastra. Cu toate acestea, din cauza faptului ca sunt prea bogate in vitamina A, se recomanda sa se evite ficatul si produsele obtinute din ficat.
Vitamina D este importanta pentru sarcina ta, in special, datorita faptului ca aceasta favorizeaza fixarea calciului in oasele bebelusului. Pentru dezvoltarea corespunzatoare a acestuia, este important sa se evite carentele de vitamina D. Pentru a face acest lucru, iata cateva sfaturi!
Vitamina D creste absorbtia intestinala a calciului. Spre deosebire de alte vitamine, aceasta este, in principal produsa de corpul dumneavoastra, prin actiunea razelor de soare (pe piele). De aceea este important sa iesiti la aer atunci cand se poate, dar cu toate acestea trebuie sa va protejati de soare pentru a se evita dezvoltarea unei masti de sarcina.
Unele alimente contin, de asemenea, vitamina D, si se recomanda sa le consumati in mod regulat. Acesta este, de exemplu, cazul pestelui gras (somon, macrou, sardine ...), sau produselor lactate bogate in vitamina D. Daca va confruntati cu carente de vitamina D, medicul dumneavoastra va va prescrie un supliment. Acesta este, de obicei, cazul nasterilor programata intre lunile martie si iunie. Nu ezitati sa vorbiti despre asta cu el.
In timpul sarcinii, trebuie sa va asigurati sa beti suficienta apa. Acest lucru va va permite sa va hidratati corpul, dar, de asemenea, si sa luptati impotriva unor boli minore.
Apa este esentiala pentru viata. Ea este necesar pentru a se asigura eliminarea deseurilor dvs., dar si pe cele ale copilului. Ca sa nu mai mentionam faptul ca la nastere, apa reprezinta 75% din greutatea copilului! Consumul unei cantitati suficiente de apa ajuta si la lupta impotriva infectiilor tractului urinar, dar si impotriva constipatiei, o problema un pic comuna in timpul sarcinii.
Pentru sanatatea dvs., este recomandat sa beti suficienta apa (cel put,in 1,5 litri pe zi). Nu asteptati pana cand va este sete: beti in mod regulat cantitati mici. Puteti bea apa minerala sau apa de izvor (asigurandu-se ca nu are un continut de sodiu mai mare de 200 mg / L) sau apa de la robinet, daca acesta este de buna calitate, dar, de asemenea, puteti bea si ceaiuri de plante.
Aceasta este continuarea articolului: Care sunt nutrientii necesari in timpul sarcinii?
Articol de Barbu Antonia