Legendele spun ca intreaga civilizatie Azteca de pe teritoriul actualului Mexic a fost cladita pe o viziune venita de la Huitzilopochtli, zeitatea suprema a acestui popor. El le-a vorbit si i-a indrumat sa mearga spre Lacul Texcoco unde vor gasi un vultur hranindu-se dintr-un sarpe agatat de un cactus ce creste direct din inima unei stanci. Si ei exact asta au facut, descoperind locul cu pricina si intemeind orasul Tenochtilian - Locul unde creste cactusul Nopal. In ziua de azi Tenochtilian s-a transformat in Mexico City iar imperiul Aztec a disparut de foarte multa vreme, insa mosternirea culturala a acestuia a ramas iar mexicanii apreciaza in continuare aceasta planta esentiala pentru existenta lor.

Totul din farmacia naturii

nopalin

Nopalul, estenta suplimentului Nopalin, este un cactus din familia Opuntia Vulgaris, al carui loc de bastina se gaseste intr-unul dintre cele mai inospitaliere locuri din lume: desertul mexican. Totusi, odata cu descoperirea utilitatilor sale, Nopalul a inceput sa fie raspandit ar astazi poate fi intalnit si in alte zone din America de Nord si chiar si in Insulele Canare.

Bogat in vitamele C, B1, B2 si B3, cactusul nopal se poate lauda si cu un continut suprinzator de mare de potasiu, calciu si fibre naturale, motiv pentru care, de-a lungul timpului a devenit unul dintre alimentele de baza ale mexicanilor, in special in perioadele de seceta si foamete, atunci cand celelalte tipuri de hrana erau puternic restrictionate.

Mai nou, specialistii in nutritie care au studiat nopalul au mai descoperit ca acesta contine 17 tipuri diferite de aminoacizi dintre care nu mai putin de 8 sunt din categoria celor esentiali pentru buna functionare a organismului, influentand pozitiv metabolismului si procesul digestiv.

Datorita acestor proprietati unice, Nopalinul, bazat pe extractul pur de pulbere de Nopal deshidratat, reuseste sa sustina procesul de autovindecare a organismului si in cazul anumitor afectiuni este chiar capabil sa le amelioreze considerabil.

Pentru cei suferinzi de dereglari ale sistemului digestiv, Nopalinul prin fibrele continute, poate regla tranzitul intestinal, protejand mucoasa intestinelor si echilibrand productia de acid gastric. De asemenea, continutul de pectina si mucilagiu din dozele de Nopalin sunt esentiale in conservarea sanatatii intestinelor si colonului, reducand hiperaciditatea si tratand simptomele de colon iritabil.

In cazul bolnavilor de diabet, Nopalinul este recomandat datorita functiei de stabilizare a glicemiei prin amplificarea sensibilitatii organismului la efectele insulinei. Si astfel, conform mai multor studii realizate in diferite centre universitare, in mai putin de sase ore de la administrarea Nopalinului a aparut un important efect hipoglicemiant. Ori in multe cazuri, acest efect poate fi suficient pentru a elimina complicatiile aparute la bolnavii de diabet cum ar fi arterioscleroza diabetica sau retinopatia.

Cum ma ajuta Nopalin in cura de slabire?

Regland functiile organismului, ingredientul principal din Nopalin reuseste sa produca un intreg lant de efecte pozitive asupra corpului uman, revigorand si regland intregul metabolism. Asa se face ca acest produs reuseste, la un pret mai mic decat al altor produse concurente, sa ofere niste beneficii fara egal in lumea noastra moderna si agitata unde uzura cauzata de stres este la ordinea zilei.

Dar unul dintre cele mai apreciate efecte ale consumului de Nopalin, este lupta sa cu obezitatea prin intermediul elementelor active continute de extractul deshidratat de Nopal. Acesta opreste absorbtia de grasimi si zaharuri dincolo de necesarul zilnic al organismului si sustine mentinerea unui nivel optim al colesterolului si indicelui glicemic. Indirect, ingrasarea este inhibata si prin faptul ca Nopalinul produce o scadere a poftei de mancare, inducand o satietate rapida in timp ce pe de alta parte diminueaza retentia de apa, contribuind la eliminarea apei excesive din celule.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole