Vă mai amintiţi ce aţi învăţat la şcoală despre vitamina D?

Ei bine, puteţi da uitării aproape tot!

Am adunat aici 5 dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D în ideea de a le corecta :

1. Vitamina D se dizolvă în grăsimi (liposolubilă), aşadar se poate ajunge uşor la supradozaj

De fapt, este foarte dificil de ajuns la un supradozaj de vitamina D – mai mult decât atât, în prezent, cercetătorii recomandă doze zilnice mai mari decât cele care erau considerate suficiente pe vremuri.

2. Razele solare sau vizitele la saloanele de bronzat pot asigura organismului necesarul de vitamina D

vitamina DÎn această parte a Europei nu avem parte de prea mult soare, nici măcar în timpul verii. La fel stau lucrurile şi pe durata iernii, prin urmare cu toţii avem nevoie de un aport de vitamina D.

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că radiaţiile ultraviolete de tipul UVA, care se găsesc în saloanele de bronzat, nu sunt adecvate pentru stimularea sintezei vitaminei D.

3. Alimentaţia potrivită şi aportul alimentar asigură necesarul zilnic recomandat de vitamina D

Ouăle sunt considerate o sursă bogată de vitamina D, însă pentru a vă asigura doza zilnică recomandată de vitamina D ar trebui să mâncaţi 33 ouă şi 2-5 kg de brânză. Puteţi mânca atât de mult la micul-dejun?

4. Vitamina D este esenţială numai în perioada copilăriei

Aportul necesar de vitamina D  joacă un rol important pentru noi toţi, în toate etapele vieţii, însă mamele, persoanele în vârstă, bolnavii de diabet şi persoanele obeze au nevoie de doze zilnice mai mari.

5. Vitamina D este necesară numai pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a oaselor

Adevărul este că în interiorul corpului uman nu există nici măcar un organ care să nu aibă nevoie de vitamina D. Carenţa de vitamina D este asociată cu apariţia multor tipuri de boli cardiace şi cardiovasculare, tumori şi boli autoimune.

Fiţi cu ochii pe noi, căci în curând veţi avea şansa să descoperiţi cea mai nouă formulă cu vitamina D a companiei CaliVita!

Articol preluat de pe CaliNews

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole