Vă mai amintiţi ce aţi învăţat la şcoală despre vitamina D?

Ei bine, puteţi da uitării aproape tot!

Am adunat aici 5 dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D în ideea de a le corecta :

1. Vitamina D se dizolvă în grăsimi (liposolubilă), aşadar se poate ajunge uşor la supradozaj

De fapt, este foarte dificil de ajuns la un supradozaj de vitamina D – mai mult decât atât, în prezent, cercetătorii recomandă doze zilnice mai mari decât cele care erau considerate suficiente pe vremuri.

2. Razele solare sau vizitele la saloanele de bronzat pot asigura organismului necesarul de vitamina D

vitamina DÎn această parte a Europei nu avem parte de prea mult soare, nici măcar în timpul verii. La fel stau lucrurile şi pe durata iernii, prin urmare cu toţii avem nevoie de un aport de vitamina D.

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că radiaţiile ultraviolete de tipul UVA, care se găsesc în saloanele de bronzat, nu sunt adecvate pentru stimularea sintezei vitaminei D.

3. Alimentaţia potrivită şi aportul alimentar asigură necesarul zilnic recomandat de vitamina D

Ouăle sunt considerate o sursă bogată de vitamina D, însă pentru a vă asigura doza zilnică recomandată de vitamina D ar trebui să mâncaţi 33 ouă şi 2-5 kg de brânză. Puteţi mânca atât de mult la micul-dejun?

4. Vitamina D este esenţială numai în perioada copilăriei

Aportul necesar de vitamina D  joacă un rol important pentru noi toţi, în toate etapele vieţii, însă mamele, persoanele în vârstă, bolnavii de diabet şi persoanele obeze au nevoie de doze zilnice mai mari.

5. Vitamina D este necesară numai pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a oaselor

Adevărul este că în interiorul corpului uman nu există nici măcar un organ care să nu aibă nevoie de vitamina D. Carenţa de vitamina D este asociată cu apariţia multor tipuri de boli cardiace şi cardiovasculare, tumori şi boli autoimune.

Fiţi cu ochii pe noi, căci în curând veţi avea şansa să descoperiţi cea mai nouă formulă cu vitamina D a companiei CaliVita!

Articol preluat de pe CaliNews

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole