În zilele noastre, produsele organice câştigă din ce în ce mai mult teren şi există din ce în ce mai multe studii ştiinţifice care demonstrează că fermele certificate ecologic produc alimente mai bune decât cele orientate spre producţia de masă.

În continuare, vă prezentăm câteva dintre aceste studii pentru a vă ajuta să înţelegeţi de ce este bine să cumpărăm produse organice.

1. Conform unui studiu efectuat în cadrul unei ferme aparţinând Universităţii din Newcastle, Anglia, plantele cultivate la fermele ecologice conţin mai multe vitamine şi antioxidanţi, despre care se ştie că ajută organismul să combată diferite boli. În plus, cercetătorii au descoperit că produsele organice au un conţinut mai ridicat de minerale, inclusiv de fier şi zinc.

2.  În cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din California s-a arătat că roşiile cultivate prin utilizarea metodelor organice conţin de două ori mai multe flavonoide (un antioxidant care reduce riscul de boli cardiace), iar varza albă provenind din culturi organice conţine cu până la 30% mai multă vitamina C.

3.  În urmă cu câţiva ani, oamenii de ştiinţă au studiat, în cadrul unei mănăstiri, posibilele efecte ale adoptării unei alimentaţii bazate pe produse organice. Participanţii la experiment au semnalat faptul că  problemele lor de sănătate s-au ameliorat. În acelaşi timp, s-a demonstrat că numărul celulelor imunitare din sângele lor, responsabile pentru protecţia contra virusurilor, a crescut.

eticheta bio organic4.  În cadrul unui studiu mai vechi, efectuat la un colegiu de fete din Noua Zeelandă, a fost ţinută sub observaţie starea de sănătate a elevelor din internatul colegiului. Pe parcursul studiului, care a durat aproximativ trei ani, elevele au consumat numai alimente organice. Rezultatele au arătat că acestea răceau mai rar, tuşeau mai puţin, se vindecau mai repede, iar numărul accidentărilor cauzate de activităţi sportive s-a diminuat şi acesta, la fel ca şi problemele dermatologice şi dentare.

5.  Prin efectuarea unor măsurători, se poate determina cu uşurinţă în ce măsură consumul de alimente organice influenţează calitatea laptelui matern.  În laptele mamelor care au consumat cu precădere produse organice erau prezenţi mai mulţi acizi graşi omega-3 şi acizi graşi polinesaturaţi.

6. Prin consumarea produselor ecologice, nu numai că în organismul nostru pătrund mai multe substanţe utile din punct de vedere biologic, dar se reduc chiar şi riscurile pentru sănătate provocate de reziduurile de pesticide, adaosurile de substanţe şi material manipulat genetic.

O statistică recentă publicată în Germania arată că reziduurile de pesticide pot fi găsite în 75% dintre alimentele provenind din culturi nonorganice.

Poti citi mai multe informatii interesante depre produsul Organic Noni comercializat in Romania prin Calivita!

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole