Rechinul este o vietuitoare cu o constitutie simpla, avand o morfologie nemodificata de 400 de milioane de ani. Organismul rechinilor s-a adaptat pe parcursul timpului la supravietuirea in conditii foarte dificile, avand un sistem imunitar deosebit de puternic. Corpul rechinului  nu contine oase, fiind constituit doar din cartilage, impiedica formarea tumorilor, iar ranile lor se vindeca foarte repede. Se pare ca acestea nu se infecteaza aproape niciodata. Scheletul cartilaginos este un tesut elastic, usor si foarte rezistent la socuri. Nu are maduva osoasa ca alte animale vertebrale si joaca rolul de "fabrica" de celule a sistemului imunitar si de alte substante care au rolul de apara organismul. Creasta de rechin este considerata o delicatesa in zonele asiatice, considerandu-se ca ajuta la incetinirea imbatranirii si la a preveni aparitia bolilor.

Dupa multe cercetari s-a constatat ca extractul din cartilaj de rechin este un adjuvant foarte important in tratarea tumorilor maligne, datorita efectului anti-angiogenetic. De asemenea este si un anti-inflamator si un imuno-modular ce se poate recomanda in cazul artropatiilor acute si cronice. Desi se foloseste in tratamentele pentru cancer, nu se poate spune cu certitudine ca vindeca aceasta boala grea, dar s-a demonstrat ca are efecte de ajutorare a bolnavului. S-a descoperit ca doua proteine din componenta cartilajului de rechin au efectul de blocare a angiogenezei. Acestea sunt SCF2 si U-995. Din pacate, acestea nu se pot obtine decat prin sacrificarea unor anumite tipuri de rechin si folosirea cartilajului de rechin sub forma de pudra.

Tot cercetarile au aratat ca extractul din cartilaj de rechin este un stimulent al componentelor celulare si humorale ale sistemului imunitar, de aceea este foarte eficace impotriva bacteriilor, virusurilor si infectiilor cu fungi. Stoparea cresterii vaselor de sange in tumori datorita factorilor anti-angiogenezici fac cartilagiul de rechin sa fie folosit in tratarea tumorilor maligne sau benigne.

cartilaj de rechinCartilagiul de rechin este compus din proteine (39%) componente chimice naturale (aproape 41%), carbohidrati, apa, fibre si un foarte mic procent de grasimi (sub 0,3%). De asemenea, calciu si fosfor, care fac parte din componentele chimice naturale.

Studii recente aratat ca eficienta cartilajului de rechin poate creste foarte mult atunci cand acesta este combinat cu alte remedii vegetale si minerale. De obicei, acesta se combina cu alge, in special cu spirulina, care este cea mai bogata specie in clorofila, de asemenea si cu minerale care au capacitatea de a retine metalele grele (vezi zeolit).

Cartilajul de rechin nu este recomandat femeilor insarcinate, copiilor in crestere, persoanelor care au hipercalcemie, de asemenea si celor care au avut interventii chirurgicale cu mai putin de 2-3 saptamani in urma. Persoanele care au suferit un infarct sau care au avut un accident vascular cerebral nu au voie sa foloseasca acest remediu decat dupa 8-9 saptamani .

Un supliment pe baza de cartilaj de rechin este Shark Aid de la Calivita, o tableta de Shark aid contine, cartilaj de rechin uscat (puritate 100%) - 750 mg

STYLE-->

Destul de curios, unul dintre cei mai mari pradatori ai oceanului poate ajuta curand cercetarile medicale pentru a se gasi un remediu pentru cancer. Studiile au aratat faptul ca extractul din cartilagiu de rechin poate reduce tumorile.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole