Ritmul de viata actual este unul alert iar noi trebuie sa tinem pasul chiar daca asta inseamana a avea o viata agitata. Uneori, pot fi momente in care cu greu reusim sa iesim din zbuciumul zilei si tocmai de aceea, foarte multi oameni prefera ca inainte de culcare, sa se bucure de clipele de liniste la o ceasca de ceai de valeriana. Aceasta planta este des folosita in medicina populara de secole intregi, reprezentand o sursa medicinala extraordinara avand numeroase efecte benefice asupra organismului.

ceaiul de valeriana

Cel mai des, valeriana este folosita pentru tratarea bolilor sistemului nervos si a aparatului cardiovascular. Efectele terapeutice ale valerianei sunt cunoscute de acum 4000 de ani, fiind preponderant folosita in medicina asiatica si europeana, efectele terapeutice fiind la momentul actual cunoscute la nivelul intregului glob.

Daca ai probleme cu somnul, un ceai de valeriana este tot ce ai nevoie pentru o stare de liniste interioara si un somn linistit, acesta ajutand la instalarea unui somn natural, favorizand pastrarea starii de calmitate in conditiile unui stil de viata solicitant. Mentine starea de bine mentala in caz de tensiune si stres, avand proprietati neurosedative, calmante, antispastice si hipotensive.

Informatiile din articol sunt puse la dispozitie de Plantum.ro, magazin online pe care poti gasi o gama variata de ceaiuri naturiste

Actiunile terapeutice specifice ale valerianei:

Valeriana este bine-cunoscuta ca fiind unul din cele mai eficiente remedii pentru tratarea tulburarilor nervoase si cardiace precum si a bolilor fizice asociate cu acestea.

 

Astfel, valeriana s-a dovedit a fi un bun tratament natural pentru:

  • Insomnii si tulburari de somn, inducand starea unui somn profund
  • Ofera o senzatie de calmitate starilor de excitabilitate nervoasa si psihica, dureri de cap, tremuraturi, convulsii, epilepsie, migrene.

In concluzie, valeriana ajuta la refacerea sistemului nervos si induce o stare de liniste.

Valeriana este cunoscuta si ca remediu pentru bolile de inima, actionand in caz de hipertensiune arteriala, tahicardie, palpitatii si nevroze cardiace aparute pe fond de stres.

Daca si tu simti ca ai o viata agitata iar uneori iti este din ce in ce mai greu sa adormi noaptea sau nu reusesti pur si simplu sa te deconectezi de agitatia de peste zi, tot ce trebuie sa faci este sa bei o ceasca de ceai de valeriana inainte de culcare si te poti bucura de un somn linistit.

Poti urma acest obicei in fiecare seara inainte de culcare iar pe termen lung, te bucuri de beneficiile unei stari de calmitate in orice situatie chiar si in momentele mai agitate din timpul zilei.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole