In zilele noastre, se acorda o importanta din ce in ce mai mare alcalinizarii si detoxifierii organismului, iar clorofila poate juca un rol important in acest proces. Fiecare din noi ne curatam si spalam corpul zilnic, dar este necesar sa ne ocupam si de curatarea interioara a organismului. De ce v-ati aloca timpul si banii unor mijloace si proceduri costisitoare, cand unealta optima pentru a va sprijini eforturile se afla la indemana? Liquid Chlorophyll produs de CaliVita are la baza clorofila si ofera un ajutor deosebit pentru alcalinizarea si detoxifierea organismului, sau in curele de slabire.

Clorofila este o substanta verde porfirinica, cu continut de magneziu, pe care plantele o evidentiaza printr-un colorant verde. Clorofila se poate gasi in toate plantele verzi, de ex. in plantele cu frunze verzi care se gasesc in gradina (broccoli, salata, patrunjel etc.), in alge si in numeroase alte plante (lucerna, urzica etc.). Denumirea provine de la cuvintele grecesti chloros = verde si phyllon = frunze. Pentru descrierea structurii sale chimice, dr. Richard Willstatter a primit, in anul 1915, premiul Nobel. Cand, 15 ani mai tarziu, un alt cercetator, dr. Hans Fishert a fost recompensat tot cu premiul Nobel pentru cercetarile privind compozitia chimica a hemoglobinei, descoperirea structurii aproape identice a celor doua substante a provocat umire. In timp ce hemoglobina contine un ion de fier, clorofila, cu o structura similara, contine un ion de magneziu.

clorofila lichida Liquid Chlorophyll
Vezi pret in magazin

In medicina populara, clorofila este recunoscuta pentru calitatile sale terapeutice si recomandata de mii de ani, in caz de respiratie urat mirositoare, a unui miros corporal neplacut, pentru anihilarea mirosului fecalelor/urinei, pentru detoxifierea si chiar pentru dezinfectarea ranilor.

Astazi, recomandarea clorofilei este mult mai diversificata, si in prezent efectuandu-se numeroase cercetari legate de aceasta. Ca si aliment sau supliment alimentar, este recomandat mai ales pentru detoxifierea organismului si datorita proprietatilor sale alcalinizante deosebite. In cantitati semnificative, clorofila se extrage din lucerna, care este una dintre cele mai bogate surse de clorofila si, in plus, se gaseste din abundenta. Lucerna este o sursa bogata in proteine, carotine, vitamina A, D, E, B6 si K si contine, de asemenea, numeroase enzime. In plus, clorofila are si un puternic efect antioxidant, care limiteaza proceselor oxidative din organism si astfel, protejeaza celulele si tesuturile organismului. Datorita acestor efecte, clorofila este un supliment alimentar eficient in orice dieta alcalinizanta, chiar si in cazul acelor persoane care nu obisnuiesc sa consume cantitati mari de alimente alcalinizante (de ex. legume). Este foarte potrivita in cazul curelor de detoxifiere din ce in ce mai des recomandate, dar poate fi consumata si datorita celorlalte efecte benefice pe care le exercita. Se recomanda predilect ca stimulent; de asemenea, ajuta digestia si este un deodorant intern deosebit.

Produsul naturist Liquid Chlorophyll este un produs lichid care contine clorofila obtinuta din lucerna. Ca mod de administrare se recomanda 1 lingurita pe zi (aprox. 5 ml), ceea ce inseamna ca, in cazul unei familii constituite din trei membri, un bidon de Liquid Chlorophyll este suficient timp de o luna! In general, este indicat sa se consume diluat cu apa sau ceai, dar datorita continutului sau de ulei de menta, care-i confera un miros placut de „verde”, se poate consuma si concentrat, in orice perioada a zilei. Extern, se recomanda pentru tamponarea leziunilor superficiale, precum si pentru gargara.

clorofila detoxifiereDesi utilizarea clorofilei este sigura si nu are efecte secundare, in timpul administrarii acesteia pot aparea usoare neplaceri la nivelul aparatului digestiv (greata, scaun mai moale); fecalele, la fel ca si urina, se pot colora in verde si de asemenea, poate aparea colorarea limbii in verde. Nu se recomanda consumarea de Liquid Chlorophyll femeilor gravide si celor care alapteaza, deoarece in cazul acestora nu s-au efectuat deocamdata cercetarile corespunzatoare, dar este foarte benefic femeilor care se pregatesc sa ramana insarcinate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole