Chiar daca pare ciudat, la fel ca in lumea modei, exista trenduri si in mediul plantelor. La fel cum, in lumea modei, periodic ajung in prim plan anumite modele, culori, materiale, si accesorii, tot asa anumite plante ajung, periodic, sa se bucure de mai multa popularitate fata de celelalte plante, fara sa  se fi facut o noua descoperire despre substantele lor active. Nu de putine ori,  am vazut cum plante cunoscute deja de sute  sau mii de ani ajung din nou in lumina reflectoarelor sau, dimpotriva, sunt neglijate si uitate. Unul din ingredientele produsului Ocean 21, Aloe Barbadensis Miller, este poate cea mai populara planta din zilele noastre. Pe langa utilizarea aloe vera in produse cu efect terapeutic, este materia prima preferata si pentru numeroase cosmetice. Desi Aloe Vera este membru al familiei liliaceelor, caracteristicile sale o apropie foarte mult de cactus. Dintre cele 240 de specii de Aloe, doar 4 au valoare terapeutica, iar cea mai valoroasa este, in mod cert, Aloe Barbadensis Miller. Aceasta este singura sursa naturala cunoscuta, de origine vegetala, de vitamina B12. Aloe vera stimuleaza digestia, circulatia limfatica, functiile rinichilor, ficatului si vezicii biliare, activitatea limfocitelor T, creste capacitatea de rezistenta a organismului.

Datorita popularitatii si utilizarii sale frecvente, explicitarea mecanismului sau de actiune este de prisos. In schimb, scoarta de Pau d.Arco este mai putin cunoscuta. Aceasta planta este bogata in calciu si fier, continand, de asemenea, vitamina C, zinc, seleniu, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, natriu, vitamina A si vitamine B. Scoarta vindecatoare este un adaptogen cunoscut, care imbunatateste starea generala si contribuie la buna functionare a sistemului imunitar. Consumul sau creste capacitatea de absorbtie a substantelor nutritive de catre organism.

Datorita proprietatilor sale antifungice, se recomanda pe scara larga in lupta impotriva parazitilor intestinali.

Unicitatea produsului Ocean 21 nu este data de cele doua plante deosebite Aloe Vera si scoarta de Pau d. Arco, ci amestecului celor opt alge marine. Acestea sunt: alaria marginata, ascophyllum nodosum, chondrus crispus, fucus vesiculosus, laminaria digitata, porphyra yezoensis, palmaria palmata, ulva lactuca.

Substanta activa a acestor alge marine, acidul alginic, este un carbohidrat care impiedica absorbtia metalelor toxice ajunse in organism, si cum poluarea cu metale grele este destul de mare in zilele noastre, aceasta este de mare ajutor. Acizii grasi n-3 reduc nivelul lipidelor din sange, regleaza agregarea placutelor sanguine si, intr-o masura mai mica, cresc nivelul colesterolului de protectie (HDL) si au efect vasodilatator. Incetinesc aparitia aterosclerozei si scad tensiunea arteriala. Continutul lor bogat in iod joaca un rol in prevenirea gusei si are efect benefic in cazul functionarii insuficiente a glandei tiroide. Iodul are un rol indirect si in metabolismul calciului si magneziului.

alge-marineDatorita continutului lor in vitamina E, betacaroten si seleniu, au un rol important in intarzierea aterosclerozei, prin neutralizarea radicalilor liberi din organism, in fortificarea sistemului de aparare a organismului si in prevenirea cancerului. Continutul ridicat in fibre vegetale imbunatateste digestia. Pot reduce foarte repede hipersecretia de acid gastric.

Unele alge marine au capacitati deosebite si luate individual, putand contine, de exemplu, cate 60 de tipuri de elemente minerale.
Insa in Ocean 21, datorita proportiilor secrete si unice, efectul lor este intensificat, produsul fiind eficient in tratarea a numeroase afectiuni. Printre efectele benefice ale acestuia se numara:
- Fortificarea sistemului imunitar

- Cresterea vitalitatii
- Antihipertensiv
- Vasodilatator
- Antioxidant
- Incetinirea proceselor de imbatranire
- Reglarea metabolismului
- Normalizarea digestiei
- Ameliorarea durerilor
- Reducerea inflamatiilor
- Incetinirea proceselor de ateroscleroza
- Prevenirea degenerarilor maligne

Cu Ocean 21, CaliVita abordeaza, pe piata suplimentelor alimentare, noi cai de optimizare a sanatatii. Pe de o parte, spre deosebire de produsele care contin una sau mai multe substante active, ofera efectul echilibrat al mai multor componenti, pe de alta parte, prin prelucrarea substantelor obtinute din cele opt alge din adancurile marilor, creeaza un produs original, inimitabil.

Articol preluat si adaptat din revista CaliNews

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole