Din ce in ce mai multi dintre noi alearga dupa produse BIO, oare aceasta goana dupa BIO o fi o moda, un moft sau o necesitate? Din punctul meu de vedere acesta este un lucru bun, este un semn ca oamenii devin mai constienti.

A fi BIO nu se rezuma doar la alimentatia BIO, cosmeticele si produsele de ingrijire BIO, trebuie traim si sa respiram BIO, si asta trebuie sa se vada in stilul nostru de viata. Daca ne pasa, putem sa alegem sa merge la serviciu cu bicicleta sau cu transportul in comun si sa evitam deplasarile cu masina personala imbagatind astfel aerul cu cateva zeci de grame de CO2 zilnic, sau cand ne cumparam un autoturism sau un dispozitiv electrocasnic sa tinem cont de consum, si nu datorita consumului de energie ci datorita impactul pe care productia suplimentara de energie si materie prima il are asupra mediului.

Potrivit unui sondaj realizat de Comisia Europeana romani sunt ceva mai putin dispusi decat media UE sa cumpere produse BIO, daca acestea produse BIO sunt mai scumpe decat celelalte produse non-bio. In consecinta, doar 65% din romanii chestionati ar fi dispusi sa faca acest lucru, fata de media UE de 72%, si totusi tinand cont de diferentele priind puterea de cumparare aceste diferente nu sunt mari deloc.

Daca suntem atenti la ceea ce scrie pe eticheta produselor obisnuite din magazine, si vedem cati coloranti, aditivi, pesticide, ingrasaminte chimice, parabeni si alte substante nocive sunt in compozitia acestora, ne dam seama ca folosirea de produse BIO nu este deloc o moda sau un moft ci a devenit o necesitate.

Dar cosmeticele BIO?

produse bioDaca tot fugim de chimicalele din alimente, de ce nu am fugi si de cele din produsele cosmetice. Anumite substante chimice folosite in prepararea produselor cosmetice pot determina o gama de probleme de la iritatii sau eczeme pana la mancarimi si alergii. In plus, cocktailul de chimicale poate fi cancerigen, toxic si iti poate perturba activitatea hormonala, asa ca folosirea unor cosmetice BIO devine nu o moda ci o necesitate fireasca.

Deja din ce in ce mai mutle dintre firmele de renume de produse cosmetice au lansat si game de produse cosmetice bio, si acestea pot fi gasite in mai multe locatii decat alimentele BIO, daca dati o raita prin mall-uri, farmacii, plafaruri sau parfumerii va veti convinge. Folosirea cosmeticelor bio este o tendinta fireasca a celor ce vor sa aiba grija de corpul lor cat mai bine, a celor care pot vedea viitorul, respectand astfel si natura.

Produsele BIO le putem cumpara si online

Cum sunt putine locatii unde putem gasi produse BIO, si sa mergi mereu pana acolo necesita timp, si asta inseamna costuri. Asa ca comertul online, poate fi o solutie eleganta, intri pe net, stand linistita acasa, vezi taote produsele le citesti cu atentie specificatiile, iti faci lista de cumparaturi adaugand fiecare produs care te intereseaza in cos si apoi in cateva click-uri faci comanda, iar in 1-2 zile produsele sunt aduse de un curier direct acasa sau la birou.

Unul dintre contra argumente ar fi ca apare si costul de transport, dar majoritatea magazinelor online ofera transportul gratuit pentru comenzi de valoare mai mare sau daca te afli la o anumita distanta de sediul lor, si in plus chiar daca te duci tu direct la magazin transportul nu este gratis, dai bani pe benzina si pierzi timp.

Cum gasesti produse BIO la cel mai bun pret?

Fiecare magazin cu produse BIO are propriile surse de aprovizionare, propriile politici de preturi, si astfel poti gasi produse cu caracteristici identice de la producatori diferiti sau de la acelasi producator la preturi diferite, sau poate unele magazine tocmai au lansat o oferta.

Cautarea celei mai bune oferte este consumatoare de timp, dar daca apelezi la un comparator de preturi pentru produsele BIO precum MagazineBio.ro, este mult mai usor, si afli repede care sunt cele mai bune oferte de produse BIO.

Utilizarea unui comparatori de preturi de produse BIO te poate ajuta sa faci o economie serioasa in buget sau sa iti permiti sa cumperi mai multe alimente si cosmetice BIO.

Pe MagazineBio.ro gasesti oferte de la magazinele online Biomarkt, Bioteca, CosulBio, EstiAcasa, La Redoute, MyCloset, Napati, Nuci de sapun, Organik, Plafar, Pronat, Strollers, Super Alimente, Vegan Life, Via Naturali.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole