Resveratrol – fantana tineretii
Resveratrolul este un antioxidant foarte puternic prezent in cantitati mari in...
Lecitina a fost descoperita de Maurice Gobley in 1850, ai a capatat acest nume dupa denumirea galbenusului de ou in limba greaca (gr. lleci-thos). Aceasta substanta grasa este sintetizata de catre ficat. Existenta Lecitinei fost demonstrata pentru prima data in galbenusul de ou, dar este prezenta si in boabele de porumb, de grau, in rapita, in, floarea soarelui, piper si linte.
In cadrul metabolismului celular lecitina actioneaza ca un filtru, in schimbul ionic participa pe post de catalizator si, in plus, regleaza tensiunea intracelulara. Aproximativ 25% din substanta uscata a creierului este alcatuita din fosfolipide, dar atat ficatul, cat si masa musculara au un continut la fel de ridicat de fosfolipide. Este evident, prin urmare, de ce stiinta se concentreaza atat de mult pe studiul lecitinei. S-a adeverit ca lecitina este capabila sa reduca nivelurile crescute ale colesterolului, aducandu-le la valori normale. Lecitina ajuta la functionarea normala a colecistului si previne formarea calculilor biliari. O doza zilnica de minimum 2g de lecitina este capabila sa reechilibreze nivelul perturbat al fosfolipidelor si colesterolului. Poate fortifica un sistem nervos suprasolicitat si poate imbunatati capacitatea de concentrare.
In timpul sarcinii, exista un anumit interval de timp in care lecitina este indispensabila pentru formarea creierului fatului. In masura in care viitoarea mama consuma sistematic lecitina pe durata sarcinii, creste posibilitatea ca viitorul nou nascut sa dobandeasca o capacitate intelectuala mai buna.
Mai mult, Lecitina ofera copilului posibilitatea ca in viitor sa fie mai sanatos psihic si fizic. Exista cateva studii care dovedesc ca lecitina este capabila sa incetineasca uzura invelisului sistemului nervos.
Lecitina are un efect benefic asupra capacitatii de rezistenta a sportivilor. In cadrul Universitatii din Carolina de Nord se studiaza intens efectul protector al lecitinei asupra ficatului. In urma cercetarilor efectuate, s-a descoperit ca centrul de detoxifiere a organismului este capabil sa-si exercite functiile pe deplin doar daca lecitina ii este furnizata in continuu, in cantitate optima si fara perturbari. Fiecare celula a ficatului solicita colina din lecitina. Deficienta severa de lecitina afecteaza ficatul, generand afectiuni ale acestuia.
In cazul in care organismul tau are nevoie de mai multa lecitina decat poate obtine din alimentatie, poti compensa acest necesar prin consumul de suplimente alimentare ce au in compozitie si aceasta substanta naturala.
Super Soya Lecithin de la CaliVita disponibil in doua variante de 100 si 250 de capsule. O capsula contine lecitina din extract de soia 1200 mg, din care: Fosfatidilcolina 180 mg, Fosfatidiletanolamina 156 mg si Fosfatidilinozitol 120 mg. Poate fi comandata pe site-ul www.cali.ro
Energy & Memory este un supliment natural conceput pentru imbunatatirea functiilor cognitive si a puterii de concentrare. Contine extracte de plante, vitamine si minerale care, prin actiunea lor sinergica, invioreaza psihic si fizic. Pe langa restul componentelor are si 100 mg de lecitina si poate fi comandat de pe site-ul www.cali.ro
Cholestone este un produs cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce colesterolul rau, avand in acelasi timp, o protectie antioxidativa. Si cum este normal pentru un produs ce are ca scop diminuarea concentratiei de colesterol are in compozitie si 100 mg de lecitina/ Poate fi comandat pe www.cali.ro
Slim Formula este un supliment alimentar complex, conceput pentru a reduce greutatea corporala. Consumul pe o durata indelungata de Slim Formula poate avea ca efect un aspect fizic armonios, doar in masura in care si noi suntem dispusi sa anumite schimbari in modul nostru de viata. Pe langa alti compusi Slim Formula mai contine si 50 mg de lecitina. Poate fi comandat pe www.cali.ro